פער בין בדיקות שינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

28/06/2014 | 00:19 | מאת: גבי

שלום פרופ' ברוורמן, אני בן 59, סובל מעודף משקל ומחלות רקע שונות ומדום נשימה בשינה. בבדיקת שינה מלפני כחצי שנה נמצא דום נשימה בדרגה בינונית (21.1 הפסקות בשעה) והוחל טיפול בהתקן דנטאלי עקב אי-היענות לטיפול ב-CPAP לפני שנים רבות (על רקע אינסומניה). כעבור חצי שנה נערכה בדיקה נוספת עם ההתקן כדי להעריך את יעילותו ונמצאה החמרה ניכרת (32.7 הפסקות בשעה!). יש לציין: 1. בגלל מעבר מקופ"ח אחת לאחרת שתי הבדיקות נערכו במעבדות שונות באמצעות מכשירים שונים. 2. בין שתי הבדיקות חלה לצערי עלייה של 5-7 ק"ג להערכתי. שאלותיי: 1. האם ניתן לייחס את ההבדל בין שתי הבדיקות בטווח כה קצר להבדל בין מכשירי המדידה? 2. האם ניתן לייחס הבדל זה לעלייה במשקל (מ-95 ל-102 ק"ג)? 3. מעבר לכך שאני עושה כמיטב יכולתי לרדת במשקל, האם התקן דנטאלי יכול לעזור ומה עוד ניתן לעשות בהתחשב בעובדה שאינני יכול להסתגל ל-CPAP? תודה מראש, גבי

שלום, אתה סובל מעודף משקל ומחלות רקע שונות ומדום נשימה בשינה. בבדיקת שינה נמצא דום נשימה בדרגה בינונית (21.1 הפסקות בשעה) השתמשת בהתקן דנטאלי ובבדיקה נוספת עם ההתקן כדי להעריך את יעילותו ונמצאה החמרה ניכרת (32.7 הפסקות בשעה!). שתי הבדיקות נערכו במעבדות שונות באמצעות מכשירים שונים. בין שתי הבדיקות הייתה עלייה במשקל. תשובות: 1. יכול להיות שיהיה הבדל קטן בתוצאות עקב הבדל במדידות בין מעבדות שונות. 2. לעלייה במשקל (יכולה בהחלט להיות השפעה. 3. התקן דנטאלי יכול לעזור. 4. לשקול טיפול כירורגי לאחר ביצוע SLEEP ENDOSCOPY בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה