הפסקות נשימה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

17/11/2009 | 21:17 | מאת: אגם

היי, רציתי לשאול לגבי הפסקות נשימה אצל אימי ( בת 50), האים יש סכנה של חיים ברגע שיש הספקות נשימה? היא קיבלה מכשיר ניסיוני לפי התאור שלה ( לא ראיתי אותו עדיין) זה נשמע מפחיד וכל גם ניראה ה CPAP, רציתי לשאול חוץ מהטיפול הזה האים יש עוד טיפולים שעושים את העבודה כמו המכשיר הזה? אימי עברה ניתוח פלסטי באף האים זה משפיע על הנחירות והפסקות הנשימה? תודה על תשובתך וסליחה על אריכות דבריי. אגם

22/11/2009 | 20:26 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום אגם לא. אין סכנת חיים מיידית בדום נשימה בשינה אלא השפעה עקיפה על לחץ דם, מצב הלב ועוד במידה ויש דום נשימה משמעותי CPAP הוא פתרון יעיל אם המטופל מסתדר איתו וישו איתו טיפול נוסף הוא טיפול בגלי רדיו לחיך אם הוא היפרטרופי. צריך לבדוק אצל רופא אף אוזן גרון. ניתוח פלסטי באף יכול להשפיע על מעבר האויר מהאף ולכן יש לבדוק גם זאת. בברכה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה