דום נשימה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

10/03/2014 | 20:47 | מאת: נעים הליכות

אובחנתי ב"דום נשימה בינוני" במעבדת שינה בי"ח כרמל חיפה נאמר לי שכל החיים אצטרך לישון עם מכשיר CPAP!לפי קופ"ח!! מדבריך בפורום מסתבר שיש אופציות אחרות !!! אודה על המלצתך למומחים לדום נשימה בחיפה

שלום, אובחנת ב"דום נשימה בחומרה בינונית" במעבדת שינה מבי"ח כרמל חיפה. נאמר לך שכל החיים אצטרך לישון עם מכשיר CPAP!לפי קופ"ח!! אם אתה לא מסתדר עם CPAP יש אופציות אחרות . אם השיטות הלא פולשניות לא עוזרות ואינך יכול עם מסיכה, יש לשקול טיפול כירורגי. בשלב ראשון מבצעים SLEEP ENDOSCOPY.-אנדוסקופיה בזמן שינה, מכניסים את החולה למצב שינה ובכך מדמים שינה טבעית, ובמקביל בודקים את המבנה האנטומי שלו: האם יש בעיה במבנה החך, במצב השקדים והלשון? מה מצב הסגירה של החך, הענבל, בסיס הלשון, אזור מיתרי הקול וחלל האף האחורי כשהרקמות 'נופלות' כמו בזמן השינה? לפי הבעיות שצפות, אנו מתאימים לכל חולה את הטיפול המתאים לו. שיטה טובה מאוד לטיפול היא שיטת הקובלציה, המטפלת באזור החך, השקדים, הענבל או בסיס הלשון, על מנת לגרום לפחות חסימת אוויר. בעזרת הקובלציה, מורידים חלק מהרקמה של בסיס הלשון, על ידי ניתוח אנדוסקופי. לפעמים מגיעים לטפל גם במכסה הגרון, האפיגלוטיס . לעיתים משולב גם ניתוח באף. בדרך כלל, באמצעות שיטות אלו, אנו משיגים תוצאה טובה יותר עבור החולה. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה