אף סתום , ללא מוצא.

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

05/01/2014 | 00:02 | מאת: אוראל

אהלן, שמי אוראל אני בן 17 ואני סובל מגיל קטן מאף סתום, תחילה לא באמת שמתי לב לאף הסתום, היה זה התעטשויות רבות לכן הלכתי ונבדקתי אם ישנה אלרגיה מסוימת, ונמצא כי יש לי אלרגיה לאבק(הבית)ולג'וקים. ככול שגדלתי הרגשתי בחיסרון - האף הסתום, לעיתים הוא נפתח למחצה, ולעיתים אף נפתח באופן מלא(לרוב בריצות ארוכות טווח), אבל רוב הזמן הוא סגור/חצי סגור והנשימה העיקרית היא דרך הפה (שמתייבש בלילות), הלכתי לרופא א.א.ג והוא הביא לי בכול פעם תרסיס אחר לאף ולא עשה שום בדיקה אחרת,רק בחן עלי תרסיסים למינהם, שאגב לא עזרו כלל, הוא אמר שרק בגיל 16 אפשר לעשות ניתוח, והוא עושה את זה אצלו (?). ממה שקראתי באינטרנט רבים טוענים שניתוח לא עזר להם, ואף עשו זאת כמה פעמים ללא הצלחה, השאלות שלי הם, מה אפשר לעשות בנידון אם יש אופציה אחרת? ומהו בעצם אותו ניתוח? כיצד הוא משפיע והאם הוא עוזר..? אני מתחיל להרגיש בחיסרון וזה גורם לסבל רב, כשאתה מתחיל להבין שאתה מתחיל לדבר מהאף, ואתה כבר לא כ"כ מובן, אבקש הענות מעמיקה. תודה רבה!

שלום, אתה סובל מגיל קטן מאף סתום, היה זה התעטשויות רבות לכן בדקת לגבי אלרגיה -נמצא כי יש אלרגיה לאבק(הבית)ולג'וקים. האף הסתום, בדרך כלל, והנשימה העיקרית היא דרך הפה . רופא א.א.ג נתן תרסיסים לאף , שלא עזרו כלל, לדעתי עליך לפנות שוב לרופא א א גרון לבדיקה מעמיקה ואם אין הטבה בטיפול שמרני, צריך לבדוק מה מפריע- מחיצה? קונכיות? אדנואיד מוגדל? פוליפים? לפי הממצאים אפשר לקוע את הניתוח הדרוש אם בכלל. אם האבחון נכון הניתוח יכול לעזור ובד"כ עוזר. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה