סיכוי ו/או סיכון בהתערבות כירורגית בטיפול בנחירות

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

09/09/2013 | 13:43 | מאת: רחל

הנני בת 62, גובה 163, משקל 80, לחץ דם גבוה מטופל באמלדיפין 5 מ"ג, כדור אחד ליום. סובלת מנחירות עם אירועי דום נשימה בינוניים. עברתי אבחון לפני כשש שנים במעבדת שינה והותאם לי מכשיר CPAP שלא הצלחתילהתרגל אליו. ניסיתי לפני כשנה וחצי התקן דנטלי, לא רק שלא עזר גם יצר לי כאבי שיניים והביא אותי למצב של שינשון. הותאם לי לפני כשנה מכשיר CPAP חדש שאיתו הצלחתי לישון פחות או יותר באופן קבוע. הבעיה שזה שוב יוצר לי לחץ על השיניים הקדמיות שעובר ומתקדם עם התקדמות השימוש גם לשיניים האחוריות. נאמר לי לא להתקרב לתחום כירורגי בנושא שמביא אחוז נמוך של הצלחות שבצידן סיבוכים לא נעימים שמחמירים את התופעה. האם יש התפתחויות חדשות המשנות את התמונה? ברצוני לציין שעברתי שני אירועי TIA בעשר השנים האחרונות

שלום, יש לבדוק שוב את רמת דום הנשימה בשינה. אם לא מסתדרת עם טיפול שמרני מומלץ SLEEP ENDOSCOPY ואם בממצאים יש אינדיקציה לניתוח , ניתוח מתאים עם קובלציה יכול לשפר הרבה והצלחה טובה.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה