ניתוח להקטנת בסיס לשון

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

05/04/2013 | 10:31 | מאת: דנה

שלום, אני בת 48 סובלת מדום נשימה בשינה ברמה גבוהה. כ-40 לשעה. בבדיקה אצל רופא א.א.ג. הומלץ לי לעבור ניתוח מסוג Base of Tongue Reduction (Base of Tongue Coblation. לדבריו הדנ"ש עקב מבנה מולד. אני מבינה שטכניקה זו היא חדשה יחסית. רציתי לשאול: 1. האם ניתוח כזה עשוי לפתור את הבעיה לתמיד או שזה רק למספר שנים? 2. הבנתי שישנה תקופת החלמה של כ-10-14 ימים. ממה סובלים בתקופת ההחלמה? קושי בדיבור? היגוי? בליעה? כאבים חזקים מאד ? (הנ"ל קראתי במאמרים ולא בטוחה אם זה נכון.....) 3. האם נעשו כבר בארץ מספיק ניתוחים בשיטה כזאת והוכח שזה יעיל? 4. חוששת מניתוח אבל מעוניינת לפתור את הבעיה.... לא מתאים לי ה-cpap תודה מראש דנה

שלום דנה את סובלת מדום נשימה בשינה חומרה קשה לדבריך. כ-40 הפסקות לשעה. בבדיקה אצל רופא א.א.ג. הומלץ לך לעבור ניתוח מסוג Base of Tongue Reduction (Base of Tongue Coblation. לדבריו הדנ"ש עקב מבנה מולד. לגבי הניתוח המתוכנן- אני ממליץ עליו לאחר ביצוע בדיקת SLEEPENDOSCOPY שמראה אם אכן החסימה הינב באזור המיועד. במידה ורואים לפני הניתוח שזהו המקום היחידי הגורם לחסימה, ניתוח כזה עשוי לפתור את הבעיה באחוז גבוה. קשה להגיד אם לתמיד או שזה רק למספר שנים. תלוי באנטומיה שלך ובבדיקה וכן בניתוח עצמו. הבנת שישנה תקופת החלמה של כ-10-14 ימים. בד"כ סובלים כשבוע מכאבים אם יש גם ניתוח בחיך. בסיס לשון פחות כואב. לא צריך להיות קושי בדיבור. יש כאבים בבליעה. כאבים חזקים מאד אם מנתחים גם בחיך. נעשו כבר בארץ מספיק ניתוחים בשיטה כזאת והוכח שזה יעיל אולם לא הרבה מנתחים עוסקים בכך בארץ. מקווה שעזרתי לך בהצלחה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה