האם יש קשר בין חושך מוחלט לשינה בריאה?

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

22/12/2012 | 12:51 | מאת: קהיל

גדלתי על הסברה שחושך מוחלט גורם לשינה טובה ועמוקה בהכנה נכונה של הגוף וסביבה מותאמת לשינה. למשל, שהמלטונין נוצר בחושך וכמותו תלויה בחושך מוחלט. מצד שני, כשחפשתי מחקרים לתמוך בטענה זאת, לא מצאתי כלום, למעט כתבות במדורי בריאות שבעיתונים. שאלתי היא, האם הסברה שגדלתי עליה היא מיתוס או שלא חפשתי טוב?

שלום קהיל, מחזורי אור וחושך קשורים במחזורי שינה ונכון מאוד שבלילה הגוף האנושי ישן בד"כ. זה קשור לפזיותוגיה של השינה וגם להפרשת מלטונין. Production of melatonin by the pineal gland is inhibited by light to the retina and permitted by darkness. Its onset each evening is called the dim-light melatonin onset (DLMO). בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה