אפניאות אצל תינוק

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

31/05/2012 | 12:20 | מאת: טליה

שלום רב, יש לנו תינוק בן שנה וחצי. בגיל 7 ימים צפצף הבייבי סמס ובבדיקת שינה התגלו הפסקות מרכזיות. הוא נוטר על השבוע באופן רציף בשינה. אציין כי היו הפסקות חסימתיות רבות ושקד שלישי (80 אחוז חסימה). במעבדת השינה האחרונה נמצאו רק פסקות חסימתיות (23)חלקן מלאות וחלק חלקיות. נאמר לנו שאין סכנת חיים ולכן ניתן לנתק את המוניטור.האם זה כך??? האם ניתן לבדוק שאין הפסקות מרכזיות גם כאשר לא. בוצעEEG במעבדה האחרונה?? האם יש משהו שכדאי לעשות או לבדוק? תודה אמא מוטרדת.. טליה

12/07/2012 | 07:26 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום טליה תינוק בן שנה וחצי. את מציינת כי הוא נוטר והיו הפסקות חסימתיות רבות ושקד שלישי (80 אחוז חסימה). במעבדת השינה האחרונה נמצאו רק פסקות חסימתיות (23)חלקן מלאות וחלק חלקיות. לגבי המוניטור בו את משתמשת החיבור והניתוק רק לפי הוראת הרופא המטפל והמכיר את הילד. השאלה אם אין הפרעה מרכזית. צריך לבצע מעבדת שינה מלאה כולל EEG ולקבל אהחנה מלאה- ממליץ לפנות לפרופ. פילר. בנוסף דרושה בדיקת אף אוזן גרון לבדוק אם קיים מרכיב חסימתי. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה