ניתוח כריתת קונכיות

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

10/02/2012 | 16:23 | מאת: שרון

ד"ר יקר שלום רב! שמי שרון בן 27 סובל מתסמונת דום נשימה בשינה. ?OSAS בעבר עברתי ניתוח SMR לפני כ 7 שנים. מתקשה בשימוש בCPAP. לפני כשבועיים התאשפזתי על מנת לעבור ניתוח אלקטיבי כריתת קונכיות. בתאריך 1.2.2012. תחת הרדמה מקומית וסדציה עברתי ניתוח כריתת קונכיות תחתונות מוגדלות דו"צ.ביום שחרורי בתאריך 5.2.2012 הוצאו לי הטמפונים. האבחנה לפני הניתוח הוא: HYPERTROPHY OF NASAL TURBINATES פעולות/ניתוחים : TURBINECTOMY NOS BLT יש לציין שאני לא יודע דבר על הניתוח שעברתי. שאלותיי ברשותך הם כאלה: אשמח לקבל תשובות מפורטות. 1) האם ניתוח זה ישפר את איכות השינה שלי? 2)האם ניתוח זה אמור לפתור או לעזור לבעיית הנחירות שלי? 3) האם הקונכיות אמורות לחזור ולגדול לי בשנית? 4) האם התרסיס סינומרין שאותו רשמולי בשחרורי מבית החולים מומלץלי לשימוש תמידי? מה תפקידו של ספריי זה? האם הוא טבעי? תשובתך מאוד מאוד תעזור לי. תודה רבה שרון

17/02/2012 | 18:17 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שרון שלום, הנך סובל מתסמונת דום נשימה בשינה. בעבר עברת ניתוח SMR ואתה מתקשה בשימוש בCPAP. בתאריך 1.2.2012. עברת ניתוח כריתת קונכיות תחתונות מוגדלות דו"צ. 1) האם ניתוח זה ישפר את איכות השינה שלי? אם הנשימה באף תתשתפר יהיה לך יותק קל לשון עם פה סגור. 2)האם ניתוח זה אמור לפתור או לעזור לבעיית הנחירות שלי? לא בהכרח. 3) האם הקונכיות אמורות לחזור ולגדול לי בשנית? בד"כ לא- תלוי מה עשו. 4) האם התרסיס סינומרין שאותו רשמו לי בשחרורי מבית החולים מומלץ לי לשימוש תמידי? לא- לשמוש זמני. מה תפקידו של ספריי זה? מדובר במים פסיולוגיים (מים עם מלחים) לשטיפות האף ולחלוחו. האם הוא טבעי? כן מקווה כי עניתי לך על שאלותיך בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה