תותב בפה כנגד נחירות יעיל?

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

21/08/2011 | 16:46 | מאת: שאול

שלום שמעתי שקיים בין השאר הטיפול בתותב אצל רופא שיניים כנגד נחירות. 1. מה אחוז ההצלחה? 2. למי זה מתאים יותר? ולמי זה בכלל לא מתאים? 3. האם צריך ללכת לרופא שיניים יחודי לנושא ? ואיך מוצאים אותם? 4. האם הקופה או ביטוח מושלם של הכללית משתתפים בהוצאות? בתודה

10/09/2011 | 18:56 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום שאול, מדובר בהתקן דנטלי. מיועד לטיפול בדום נשימה ונחירה. 1. מה אחוז ההצלחה? תלוי במבנה הלסת ומבנה הגולגולת לפי צילום - אם מתאים סיבויי ההצלחה בטיפול קידום הלסת התחתונה יכול להיות גבוה. 2. למי זה מתאים יותר? למי שנמצא מתאים לפי צילומי גולגולת והערכת מומחה פה ולסת - שיניים. למי שהלשון שלו צונחת אחורה בשינה. למי זה בכלל לא מתאים? למי שאין לו שיניים. 3. האם צריך ללכת לרופא שיניים יחודי לנושא ? כן. איך מוצאים אותם? באינטרנט. יש מספר רופאים העוסקים בכך מהדסה, בתל אביב ובצפון- יש מעבדה ידועה בנהריה- לילה רגוע. 4. האם הקופה או ביטוח מושלם של הכללית משתתפים בהוצאות? איני יודע צריך לברר. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה