היצרות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

14/08/2011 | 22:39 | מאת: עינבל

שלום שמי עינבל ואני בת 31 לפני כמה שנים הלכתי לרופא ריאות ואובחנה אצלי חסימה נשימתית עליונה. לא טיפלתי ועברו כמה שנים במהלך ההריון שלי היו לי כל מיני קשיי נשימה ואושפזתי להשגחה כל פעם ..לקראת סוף ההריון היה לי ממש קשה לנשום - הנשימות שלי כבר היו ממש כבדות ומרעישות והנחירות היו שומעים ממש חזק בבית החולים היו מטפלים בי עם אינלהציה וכל מיני דברים כאלה .. בערב של הלידה של הבת שלי עשו לי מוניטור וראו שדופק העובר יורד לחלוטין חששו ממש ואחרי כמה דקות החליטו לעשות לי ניתוח קיסרי .. מהלך הניתוח היה תקין רק שלאחריו בחדר ההתאוששות הלחץ דם עלה לי לכ 200 נתנו לי כדור הרגעה ולא עזר ראו שזה רק מחמיר ישר הביאו לי בלון חמצן והרדימו אותי .. שהיתי כ 5 ימים בטיפול נמרץ עם בצקות בגרון - בדרכי הנשימה או במיתרי הקול כשקמתי הייתי ממש צרודה ולא יכולתי לדבר רק כתבתי ככה הצרידות נמשכה כחודשיים שלושה ..כשהשתחררתי הרופא אמר לי שאני צריכה לשקול ניתוח כי אני סובלת מהיצרות בלרינקס וזה די מסוכן . היתיעצי עם פרופסור בבית חולים רמב"ם והוא המליץ על 2 ניתוחים ולא שכח לציין שיש סיכון בהם שאני יאבד את הקול שלי . היום אני סבלת לעיתים פחותות מהחודשים הקודמים מדום נשימה רצי לשמוע חוות דעת נוספת ממך והאם אני יכולה להיכנס להריון ? אם תיהיה לי שוב את אותה הבעיה שהיתה ? אני אוכל ללדת שוב .. אודה לך אם תוכל לענות לשאלתי .. בתודה מראש

24/08/2011 | 06:55 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום עינבל דום נשימה בשינה יכול להיגרם על ידי כל מחסום במערכת הנשימה העליונה כולל מחסום באזור מחתרי הקול. לא ברור לי מהי אותה היצרות בלרינקס שאבחנו אצלך ואיזה ניתוח הוצע לך. חסרים פרטים לגבי הממצאים במיתרי הקול. האם יש בעיה בתנועה, האם יש ממצאים על המיתרים ועוד... קשה לי לתת לך תשובה לכל שאלותייך בלי לראות או לבדדוק את מיתרי הקול שלך. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה