הקשר בין דום נשימה להרטבת לילה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

10/08/2011 | 14:13 | מאת: הודיה

בני בן 16 סובל מעודף משקל אובחן כסובל מדום נשימה בשינה ישן חזק מאד יש לו גם נחירות בשינה בהפסקות של כמה דקות וממשיך הבנתי שזה קשור גם לדום נשימה בין היתר הוא מרטיב כל לילה והרבה ולעיתים יש גם פספוס יציאות בעיקר שילשולים ניסינו טיפול תרופתי וזמזם הרטבה אבל הוא פשוט לא מתעורר מזה גם כשהיינו מעירים אותו בלילה לשירותים הוא לא זכר בבוקר שום דבר ועדיין היה מרטיב גם אחרי יציאות מסוגל להמשיך לישון בשלווה עד הבוקר בלי להתעורר ישן עם טיטול בלילה ולעיתים גם כשאני מחתלת אותו באמצע הלילה הוא מסוגל להמשיך לישון תוך כדי בלי להתעורר האם יש קשר בין המקרים ומה ניתן לעשות? תודה על תשובתך

13/08/2011 | 01:24 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום הודיה, בנך בן 16 סובל מעודף משקל אובחן כסובל מדום נשימה בשינה, יש לו גם נחירות בשינה והוא מרטיב כל לילה. הבנתי כי הוא ישן מאוד חזק. יש קשר בין הרטבת לילה לדום נשימה בשינה. אני ממליץ בשלב ראשון על מעבדת שינה ועם התוצאה לגשת לרופא שינה ולראות איך נראית ומורכבת השינה. במידה ויש דום נשימה חסימתי נא לפנות לרופא א א גרון לצורך בדיקה ואפשרות טיפול. יתכן גם כי חלק מהבעיה אינו קשור לדום נשימה כלל. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה