הפרעת דיבור ונשימה בילד

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

09/07/2011 | 22:02 | מאת: מאיה

שלום, בני בן 6 וחצי. ילד נמוך לגילו ורזה במיוחד שאוכל מעט. יש לו קושי משמעותי בהגיית מ' ונ', בקביעות (כמו מצונן) נושם דרך הפה ונוחר בלילה. לעיתים יש לו ירידה בשמיעה. יש סבירות גבוהה שמדובר בשקד שלישי מוגדל. לא עבר צילום. 1. האם התלונות הנ"ל מהוות אינדיקציה לניתוח? 2. האם יש סיכון שהדיבור ייפגם אחרי הניתוח עוד יותר? אשמח לדעתך. בעלי מתנגד מאוד מאוד שהילד יעבור ניתוח, ואני חוששת, אבל רוצה שאיכות הדיבור שלו תשתפר.

09/08/2011 | 21:55 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

יש לו קושי משמעותי בהגיית מ' ונ', בקביעות (כמו מצונן) שלום רב, מצטער על העיכוב בתשובה. ילדך נושם דרך הפה ונוחר בלילה.לעיתים יש לו ירידה בשמיעה. לפי הצאור נראה שמדובר בשקד שלישי מוגדל. לכן יש צורך בבדיקת אף אוזן גרון כולל צילום או בדיקה עם סיב אופטי. אם הסימפטומים הנ"ל מפריעים לאיכות החיים שלו יתכן וזקוק לניתוח אם האבחנה תהיחה נכונה. צריך להיות שיפור בדיבור כדאי לבדוק גם את מצב השמיעה. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה