ניתוח UPPP

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

05/07/2011 | 12:23 | מאת: מיכל

שלום רב בעלי אמור לעבור ניתוח UPPP- לאחר שמצאו אצלו חסימה בדרכי הנשימה בזמן השינה. לפי מה שקראתי הניתוח לא קל בכלל מלווה בהרבה כאבים ואחוזי ההצלחה שלו הם בערך 30%. האם בכל זאת כדאי לקחת את הסיכון ולעשות את הניתוח הזה?? במידה וכן אשמח אם תוכלי להסביר לי מהם הסיבוכים שיכולים לקרות תודה

05/07/2011 | 23:52 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום מיכל. בעלך אמור לעבור ניתוח UPPP- לאחר שמצאו אצלו חסימה בדרכי הנשימה בזמן השינה. UPPP הוא ניתוח שהיה פופולרי בעבר והיום פחות. היום יותר מקובל לבצע ניתוחים שמרניים יותר וכן אם צריך לטפל גם בבסיס לשון לאחר בדיקת SLEEP ENDOSCOPY UPPP הוא ניתוח לא קל ומלווה בהרבה כאבים ואחוזי ההצלחה שלו הם בערך 50%. לגבי הניתוח- תלוי בממצאים שיש לבעלך ובמעבדת השינה. הסיבוכים שיכולים לקרות בUPPP הם : דימום, רינולליה פתוחה- אנפוף, זיהום. בברכה ובהצלחה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה