חיך גדול

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

05/08/2009 | 14:14 | מאת: אלברט

שלום לאחר ביקור אצל רופאת א.א.ג. מסתבר כי בעיית הנחירות שלי (אם כי חשוב להגיד שהנחירות לא היסטריות ואני לא "נגר"...) נובעת מחיך גדול. אני בן 25, ישן על הבטן עם כרית, לא מעשן, רזה. הרופאה מצאה כי אין לי פוליפים באף ושהמחיצות באף יותר מנורמליות. בנוסף, המליצה לי על מעבדת שינה בכדי שתוכל לדעת על המשך הטיפול (אמרה לי כי אין צורך בניתוח לבעייה שלי). בקיצור לא באמת מצאה את סיבת הנחירות רציתי לשאול האם מישהו מכיר פיתרון לבעיה - נחירות עקב חיך ארוך?

07/08/2009 | 18:56 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

לאלברט שלום רב, מעבדת שינה מומלצת מאחר ולעיתים מזהים דום נשימה משמעותי הדורש התייחסות רפואית וגם משפיע על הגישה בכלל הטיפול. כעיקרון אם החיך ארוך כפי שציינת, ניתן לטפל ו"לקצר" אותו ע"י טיפול הקרוי CAUP שמתבצע בטכנולוגיה של COBLATION ובה מטפלים בענבל הארוך, חיך, שרירי הפילרים, שקדים ועוד. מתבצע בהרדמה מקומית בטיפול אמבולטורי. בברכה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה