דום נשימתי

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

11/10/2010 | 16:51 | מאת: נונה

שלום, בשנה האחרונה אולי לפחות אחת לשבוע שבועיים אני מתעוררת בבהלה באמצע השינה עם תחושת מחנק ואי יכולת לנשום, לוקח לי מס' שניות להתאפס, הלב דופק ממש חזק, ואז אני נושמת וחוזרת לישון. זה מאוד מפחיד אותי שמתי לב לשני דברים - זה קורה בזמן שאני ממש עייפה. וגם יש לי בעיית מחיצות באף אבל אף פעם לא התייחסתי לזה, אני נושמת רק בנחיר אחד והנחיר השני סגור כי המחיצה חוסמת אותו- האם זה יכול להיות קשור? אני בת 36 שוקלת 63 ק"ג גובה 168 (לא ניראה שיש לי בעיית משקל) כן יש לי MVP בלב צניחה מטראלית קלה, ואמרו לי שזה חסר משמעות האם זה קשור ללב? לאיזה סוג של רופא אני צריכה לפנות כדי לטפל בבעייתי תודה

15/10/2010 | 06:34 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, התעוררויות פתאומיות בלילה והרגשת מחנק יכולות להיות קשורות לדום נשימה בשינה או לסיבה אחרת שאינה קשורה להפרעה חסימתית. מחיצת אף לא ישרה לא גורמת בד"כ להתעוררויות כאלו. ממליץ על בדיקת אף אוזן גרון יסודית, מעבדת שינה וכן בדיקת קרדיולוג בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה