הפסקות נשימה וניתוח שקדים

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

09/09/2010 | 18:39 | מאת: שירה

שלום רב, בני בן ה6 נוחר ויש לו הפסקות נשימה - עשינו מעבדת שינה ויש לו בערך 6 הפסקות נשימה בשעה.הרופא א.א.ג המליץ לנו על ניתוח להורדת השקדים כי הם די מוגדלים אצלו ותוך כדי הניתוח לבדוק את השקד השלישי. שמעתי על שיטת הקובוליישן.האם היא עדיפה? האם הגודל של השקדים חוזרים אחר כך בחזרה? אנחנו רוצים לעשות את הניתוח כי זה מפריע לו גם בלימודים ורוצים לראות שזה לא גורם לו להפרעת קשב וריכוז.תודה

10/09/2010 | 12:24 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב דום נשימה בשינה יכול להיות קשור בהפרעות קשב וריכוז. יתכן והילד עייף כי שנתו אינה טובה. לגבי כריתת שקדים- אם לילד יש שקדים גדולים ודום נשימה בשינה ללא דלקות שקדים, ניתן לבצע כריתת שקדים חלקית עם COBLATION והתוצאות טובות מאוד עם פחות כאבים ותחלואה. בברכה

14/10/2010 | 21:19 | מאת: שירה

קיבלנו חוות דעת נוספת יחד עם צילום רנטגן של השקד השלישי והרופא אמר שאין צורך לנתח כי השקדים בסדר גמור והשקד השלישי לא נפוח ויש מעבר אויר תקין. מה יכולה להיות עוד סיבה של תסמונת דום נשימה עם מבחינת השקדים הכל תקין? למי עלי לפנות להמשך טיפול או חיפוש הבעיה. תודה שירה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה