דום נשימה לילי

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

13/08/2010 | 12:58 | מאת: גלית

לפני כשבוע התעוררתי באמצע הלילה בבהלה כתוצאה מחנק ולקח לי כ-30 שניות עד שהצלחתי לנשום שוב. אני בת 26 רזה וללא בעיות בריאותיות מיוחדות. האם יש לי סיבה לדאוג? האם התופעה בהכרח תחזור על עצמה או שאולי זה היה אירוע חד פעמי? תודה מראש

14/08/2010 | 01:56 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום גלית ארוע חד פעמי של הרגשת מחנק למספר שניות לא בהכרח מצביעה על דום נשימה בשינה שהוא מצב שחוזר על עצמו ונמשך. יתכן והיה זה ארוע חד פעמי חולף הקשור בבליעה לא נכונה או גרוי של מיתרי הקול. כדאי לעבור בדיקת מיתרי קול אצל רופא אף אוזן גרון כדי לראות שאין בעיה אורגנית. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה