תוצאות בדיקת שינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

24/07/2010 | 11:24 | מאת: סיגלית

83 הפסקות נשימה חלקיות בנות 10-25 שניות, בצפיפות של 19 לשעה, בסיומן נרשמו ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מ 97% עד 90%. אני בת 61, אין לי עודף משקל, פניתי למעבדת שינה בגלל נחירות. הציעו לי מכשיר CPAP , קיבלתי לניסיון ואני מנסה כבר מספר לילות ולא מצליחה להתרגל. אני רגילה לישון על הצד, על הבטן וגם על הגב, עם המכשיר אני מוגבלת בתנוחה מחשש שהמסיכה תזוז. אני רגילה להרדם תוך קריאת ספר, עם המסכה קשה לי לקרוא, שלא לדבר על עניין הנשימה באמצעות המסכה שהוא בעיה בפני עצמו. ושאלתי, האם לאור תוצאות הבדיקות אוכל בשלב זה לוותר על המסכה? או שאני חייבת להשתמש בה כדי למנוע תופעות לוואי לבעיות דום הנשימה.

24/07/2010 | 17:48 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום סיגלית, 83 הפסקות נשימה חלקיות בנות 10-25 שניות, בצפיפות של 19 לשעה, בסיומן נרשמו ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מ 97% עד 90%.מדובר בדום נשימה בשינה. בת 61, ללא עודף משקל, הבעיה:נחירות. הציעו לך מכשיר CPAP , לא מצליחה להתרגל. שאלתך: האם לאור תוצאות הבדיקות אוכל בשלב זה לוותר על המסכה? או שאני חייבת להשתמש בה כדי למנוע תופעות לוואי לבעיות דום הנשימה. המסיכה היא פיתרון טכני גם לנחירה וגם לדום הנשימה ממנו את סובלת. אולם אם אינך מסתדרת אם המסיכה, ממליץ על בדיקת אף אוזן גרון מקיפה, לראות אם יש אזור הגורם לבעיה וניתן לטפל בו כירורגית. כיום ניתוח הקרוי CAUP שנעשה עם COBLATION יכול לעזור גם לנחירה וגם להפסקות נשימה בשינה. בברכה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה