דום נשימה בשינה בחומרה בינונית

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

29/10/2017 | 20:57 | מאת: עידן

דוקטור שלום, לאחר תקופה ממושכת של עייפות קשה במהלך היום הלכתי להיבדק במעבדת שינה, מצאו לי את הבאים: 36 הפסקות נשימה חסימתיות מלאות (APNES), ו-61 הפסקות נשימה חלקיות (HYPOPNEAS), מדדי החומרי של התסמונת: AHI=23, AI=8.5 הנבדק לא נשם כלל או נשם בצורה חלקית במשך כ-16% מזמן השינה שלו. הנבדק סובל מתסמונת דום נשימה מהסוג החסימתי בדרגת חומרה בינונית, הנבדק סובל מנחירות בדרגת חומרה קשה. - תוכל להסביר קצת עד כמה חמורה הבעיה שלי והאם היא מחייבת טיפול ב-CPAP? - האם יש סיכונים נוספים מעבר לעייפות בלהמשיך לישון כך ללא טיפול? - הביאו לי מספרים של מספר ספקי CPAP, כיצד אני אמור לדעת איזה מכשיר הוא המומלץ ביותר?

שלום, עקב עייפות קשה במהלך היום עברת מעבדת שינה, נמצאו 36 הפסקות נשימה חסימתיות מלאות (APNES), ו-61 הפסקות נשימה חלקיות (HYPOPNEAS), מדדי החומרי של התסמונת: AHI=23, AI=8.5 הנבדק סובל מתסמונת דום נשימה מהסוג החסימתי בדרגת חומרה בינונית, הנבדק סובל מנחירות בדרגת חומרה קשה. הבעיה היא בחומרה בינונית ומומלץ טיפול עם -CPAP יש סיכונים בדום נשימה לא מטופל כמו יתר לחץ דם, השפעה על הלב ואף על המוח. הטכנאי ימליץ על המכשיר המתאים ויתן לנסיון בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה