חסימה של דרכי הנשימה בשינה

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

20/04/2017 | 19:31 | מאת: מנחם

שלום יש תנוחות מסויימות של הראש שתורמות לחסימה של דרכי נשימה בשינה ועלולות לגרום למאמץ בנשימה, דום נשימה לילי, הגברת הנחירות? למשל אם אדם ישן כשהראש לא במנח ישר, או בתנוחה שיש לחץ על הלסת/צוואר מהכתף וכדו', האם זה גורם לכך שדרכי הנשימה שלו יהיו מוצרות יותר או שאין שום דבר חיצוני שיכול להשפיע על הצרות/חסימת דרכי הנשימה בזמן השינה? תודה

שלום כאשר הראש והגוף על הגב יש יותר תרומה לחסימה של דרכי נשימה בשינה עם יותר מאמץ בנשימה, דום נשימה לילי, הגברת הנחירות. אם אדם ישן על הצד יש לעיתים פחות הפסקות נשימה והפרעה. הנושא קשור לתנוחת הגוף בשינה ויש כאלו המושפעים מכך. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה