ניתוח הקטנת קונכיות ויישור מחיצה סוטה בלייזר

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

02/06/2010 | 16:40 | מאת: תמיר משה

שלום רב, אני בן 34, עודף משקל קל. נוחר תמיד. הייתי אצל רופא אא"ג ומעבדת שינה. במעבדת שינה אמרו שאין דום נשימה בשינה. עשיתי גם צילומים. אין פוליפים אבל יש קונכיות מוגדלות ומחיצה סוטה שמפריעה לאוויר באף לזרום ולכן אני נוחר. חזרתי לאא"ג והרופא הציע לי לעבור את הניתוח שבנושא. הוא הציע לי שתי שיטות: אחת רגילה ואחת בלייזר. הניתוח אמור להתבצע במדיקל סנטר בהרצליה. שאלתי היא: האם מישהו יכול לומר לי עד כמה זמן ההחלמה מתקצר אם אעשה את הניתוח בלייזר והאם זה באמת פחות כואב? האם זה נכון שזמן ההחלמה מתקצר אם עושים זאת בלייזר ולא בניתוח רגיל? תודה רבה תמיר

14/06/2010 | 07:03 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

לפי דבריך, מצאו קונכיות מוגדלות ומחיצה סוטה שמפריעה לאוויר באף לזרום ולכן אתה נוחר. לפי ידיעתי רוב הנחירה באה דוקא מאזור החיך ובסיס הלשון ןלא מהאף. לגבי האף יש מספר דרכי טיפול וליזר היא לא היחידה.COBLATION פחות כואב. הטיפול העיקרי הוא בחיך ומיועד לנחירות. משאלתך לא ברור מה רוצים לעשות לך בלייזר. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה