גם אני עומדת להתגרש פעם שניה

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

01/10/2009 | 23:00 | מאת: סיגל

אינני יודעת איך להכיל את המצב העגום והעצוב הזה...אני מאוד מבולבלת ובוכה בלי הפסקה.קשה לי מאוד להבין מה קורה.

סיגל יקרה! פרידה מבן זוג היא שבירתו של החלום "לאהוב עד שהמוות יפריד ביננו". כשזה קורה פעם נוספת הכאב גדול וכך גם שחיקתה של תחושת התיקווה אותה אנו נושאים בליבנו....זהו הזמן לאסוף סביבך את כל אוהבייך האופטימיים, את כל האנשים שיסייעו לך לראות דרך עינייהם עד כמה את אהובה, משמעותית וחשובה להם. תמיכה ואהבה חשובים כצעד ראשון להתמודדות ולאחריו תוכלי להסתייע על מנת לבחון בדיעבד מה קרה בשתי מערכות היחסים , על מנת להגיע למערכת היחסים המשמעותית הבאה מודעת יותר. בהצלחה חיבוק גדול אלייך לשנה טובה יותר שלך, נירה

04/10/2009 | 00:31 | מאת: סיגל

נירה אני מודה לך מאוד על החיבוק....אני מאוד מקווה שאצליח להבין את הטעויות שעשיתי ומכאן לצמוח,רק שכרגע אני עדיין לא תופסת את גודל הצרה שאני נמצאת בה,קשה לי מאוד,אני מרגישה כ"כ אומללה....

03/10/2009 | 12:52 | מאת: באותו מצב

סיגל, גם אני נמצא באותו מצב שאת נמצאת בו. זה קשה עד מאוד מה עוד שאלו גירושין שניים. גם אני אינני יודע איך מעכלים זאת ואם אומרים שגברים לא בוכים אז אני מקרה שונה. מה שידידי אומרים שברגע שאמצא זוגיות אחרת זה יקל עד מאוד את המצב העגום ואף ייתכן כי יעלימו לחלוטין. אם תתני לי כתובת מייל(אפילו GMAIL ) אשמח אם נתכתב ונעביר חוויות רגשיות משותפות ואולי כך נעזור אחד לשני.

03/10/2009 | 21:16 | מאת: נירה דגני

לסיגל ולבאותו מצב שלום! לצערי מדובר בטעות נפוצה ומקורה הוא תרבותי: כשמת לילד קטן אוגר או דג נוהג אחד ההורים לומר לו: "לא נורא נקנה אחר...". האם אפשר להחליף את הקשר שנגדע בקשר חדש? לא! על אובדן קשר וחלום אנו מתאבלים.הכאב אינו פשוט אבל הכרחי ואין דרך לפתור כאב על אובדן בקשר "חדש". מחקרים מראים שכמעט מחצית מהזוגות הנישאים מחדש נפרדים וזה מחדד אולי גם את האפשרות של אי עיבוד אבל אבל גם את האפשרות שתפיסות או עמדות מוטעות לגבי מערכות יחסים זוגיות מלוות את הקשר הראשון וגם את השני. לפיכך חשוב לערוך בירור ולהגביר את התובנות באשר לכך לפני קשר שלישי. בהצלחה, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול