אובדן אם

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

10/09/2009 | 11:40 | מאת: טלי

אימי נפטרה לפני 3 חודשים ממחלת הסרטן, בת 77. לדעתי, בטרם עת. כי היתה צעירה מאוד ברוחה, אנרגטית ושופעת חיים ומאוד בריאה עד לגילוי המחלה.אבי, אני ואחיותיי עוברות תקופה מאוד קשה, כי היא היתה מאוד דומיננטית ומשמעותית בחיי כולנו כולל הנכדים. כעת לפני החג העצב והגעגועים גדולים כפליים. בכל החגים היא אירחה אותנו למופת, הכינה מטעמים רבים, ערכה שולחן ססגוני, והכל באהבה רבה. אפילו ריבות ועוגיות לקינוח מעשי ידיב חיכו לנו בסוף הארוחה. בימים אלו אנו שבורות, בוכות, ללא כל חשק לקבלת החג. ממצב של ציפיה ושמחה לקראת כל חג, הגענו ליאוש וחוסר כל מוטיבציה לחגוג אותו. אף פעם זה לא יהיה אותו דבר. למען אבי, חילקנו ביננו משימות מה כל אחת תכין והכל בבכי וצער עמוק. אבי מתעקש שנקיים אצת החג בביתו, דתי בית כנסת וכו'. לנו מאוד קשה להשתמש בכל הכלים, המפות ובכלל המטבח, הבית וכו'. אחותי הציעה שנחגוג אצלה, אולם אבי מתעקש שנחגוג בביתו. הוא לא נוסע בשבת וחג לכן מדובר ב3 ימים שלא יהיו קלים. אשמח לקבל את עצתך לא רק בכל מה שקשור למיקום, אלא איך אפשר לשנות קצת אוירה. תודה

טלי היקרה! אנא הרשי לי להשתתף באובדנכם הכבד. יש שיאמרו שימי החגים הם הימים הקשים ביותר למתמודד עם אובדנו של אדם אהוב. אימא נוכחת בחווייתך כסמל הבריאות החיים והשימחה: הנוכחות שלה הצלילים, הטעמים חיים בתוככם בעוצמות. בימי החג קשה ביותר המפגש עם נוכחותה החסרה. עם זאת , למרות שזה לא יהיה אותו הדבר, יש משמעות למסגרת המשפחתית בהתמודדות עם חוויית האובדן: הביחד המשפחתי בימי החג משמעותי בעבורכם כפרטים אבלים וכן משמעותי כמשפחה המתמודדת עם אובדנה של אם המשפחה. אם בעבר התארגנו החגים סביב אימכם יש משמעות למפגש שלך עם אחותך ולהתארגנותכם - מה שיתחיל רצף של הבניית המשמעות של מפגשי משפחתכם בחגים כעת כשאימא איננה על מנת להמשיך את מסורת ההתכנסות המשפחתית. מסורת זו אכן תקבל בחלקה צביון חדש ובחלקה תשרת את הרצף המשפחתי המתמשך לדורות (בישולי אימא, התבוננות משותפת בתמונות והעלאת זכרונות וכד').חשוב שתידאגו לנוחות כול המשתתפים, תשתפו את אבא בדאגתכם ובקושי שאתן חוות באופן ישיר ואמיתי. הסבירו שאתן חשות צורך לניידות במהלך החג וחשוב למצוא מקום שיאפשר את צרכיכן ואת צרכיו במשותף. לאט לאט, במהלך השנים הקרובות תתגבש מחדש מסורת של כל בני המשפחה ועם זאת זהו תהליך ארוך וכואב אך משמעותי ובלתי נמנע. האוירה היא אוירה של עצב אך יש משמעות לבלות בזמן הזה עם כל בני המשפחה ולא לבד! שנה טובה שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול