אבי נפטר

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

10/09/2009 | 06:21 | מאת: אבירם

אבי נפטר לפני חודשיים. אימי לא מפסיקה לבכות. גם כשמגיעים הביתה אנשים שלא קשורים ולא הכירו את אבי וגם כשאנו עומדים בתור לבנק אימא פורצת לפתע בבכי. זה קשה לי מאוד, מה עושים?

אבירם היקר! צר לי על אובדנכם הכבד. בכי הינו תגובה התנהגותית לכאב רגשי (וגם פיזי) גדול ולכן הרבה אנשים המתמודדים עם אובדן פורצים בבכי בכל רגע בו מציף אותם הצער. אין זה בהכרח קשור למה שמתרחש באותו רגע במציאות החיצונית אבל יתכן שמפגש עם מקום או אדם מסויים מעוררים זכרונות ותחושה של כאב וריקנות אל מול ה"אין". הנח לאימך לבכות. פשוט חבק אותה. אל תנסה להטיף לה או לבקש ממנה להפסיק. זה מגביר את הכאב. במשך הזמן (לא ברור מתי) יפחתו ביטויי הבכי בהופעה הלא צפויה וחסרת השליטה. רוב האנשים מדוחים שהם ממשיכים לבכות בלילה לבד על מנת לא להכאיב ליקירהם. שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול