איך לבשר לאבי(חולה הלב) על מות חברו הטוב ביותר?

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

02/09/2009 | 10:04 | מאת: נועה

שלום, שלשום נפטר בפתאומיות חברו הטוב ביותר של אבא שלי. ההורים שלי בחו"ל. הם נוחתים מחר (יום חמישי 3/9/09) ואני הולכת לאסוף אותם משדה התעופה. איך לבשר להם את הבשורה הקשה? לאבא שלי יש קוצב לב והוא מאוד רגיש ואני חוששת ולא יודעת איך לספר. ההורים שלי מנויים בשח"ל - אולי להתייעץ איתם? אני כבר יומיים מדברת איתם כרגיל ולא מספרת להם כלום... אודה על תשובה מהירה - זה דחוף!!!!

נועה יקרה שלום רב! זוהי בשורה קשה וקשה מאוד התפקיד שאת מחזיקה בידייך. אובדנו של חברו הטוב של אבא והא מידע משמעותי ביותר עבורו. מידע זה אינו נחלתו של אף אחד מאיתנו ודעתי תמיד תומכת באי הסתרה. נראה שאת רואה בעצמך כמי שלוקחת על עצמה לספר לו. השאלה איך לצמצם את ההשפעות של המידע הקשה. את חוששת שהמידע ישפיע על ליבו החולה. אן אנו יכולות לצפות את מה שיתפתח. חשוב, לדעתי, 1.שתשתפי מהר ככל האפשר את אימא. היא יכולה להעביר מסר מצומצם "...רציתי לספר לך שנועה התקשרה ומסרה שX מאוד מאוד חולה..." זהו מסר המאפשר התכוננות, הדרגתיות. 2.חשוב שלא תהיי לבד עם משימה רגשית כל כך קשה: התיעצי עם אימא מה היא הדרך הטובה לספר לו לאחר הנחיתה. תוכלי כמובן להתיעץ עם רופא שמכיר אותו, רופא שחל או רופאת המשפחה: האם תוכלו לארגן חדר אינטימי (רשות שדות התעופה, אני מניחה, יוכלו לסייע בידך)ולשתף אותו תוך שאתן מצוידות במים, 3.אולי כדור הרגעה שתוכל רופאת המשפחה להמליץ, במידה ואבא יחוש צורך בכך. 4.חבקו אותו, אפשרו לו לבכות או להצטער ולכאוב, אל תעצרו תגובות שאינן מזיקות לו ולאחרים 5.נסו לחשוב על שתי אופציות להציע לאבא לאחר שתשתפו אותו:"... האם תרצה לנוח בבית כעת או לנסוע ישירות לבית המשפחה האבלה?..." והכי חשוב נועה, את מצויידת כבר בכל האהבה והאכפתיות לשלומו הרגשי והפיזי של אבא, זוהי המעטפת המשמעותית ביותר שאנו יכולים להעניק לאדם יקר לנו שכל כך כואב.... שלך, עם חיבוק אחד גם עבורך נירה

02/09/2009 | 23:06 | מאת: נועה

נירה היקרה, תודה רבה על העצות הטובות. מקווה שיעבור בשלום, נועה.

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול