אובדן אמא

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

21/08/2009 | 12:43 | מאת: מירי

לנירה רציתי את עצתך, יש לי אח שמלפני 4 שנים כאשר אמא שלי מתה היתחיל לעלות במשקל והיום הוא בערך מעל 200 ק"ג כמו כן לא ראיתי אותו בוכה בשבעה, יש לציין שגילו היום הוא 36 שנים, האם יש לו בעיה נפשית ? איך להציע לו טיפול ,הוא רווק ובעל חברה עצמאי.

מירי היקרה! הגדרת קיומה של בעיה נפשית דורשת הערכת עומק במסגרת קיומם של מפגשים טיפוליים מסודרים, לפיכך, באמצעות הפורום באינטרנט לא אוכל לאמר האם לאחיך יש בעיה נפשית . ועם זאת את מתבוננת באחיך וחשה את קיומה של מצוקה נפשית אשר ייתכן ומתבטאת במשקל גופו ההולך ועולה במהלך ארבע השנים האחרונות. את מעלה השערה שמקור ההשמנה במותה של אימכם: הקשר בין גופנו לנפשנו, קשר אמיץ הוא ובחווייתך גופו של אחיך זועק כי משהו השתבש.ייתכן שאובדן האם הוא בסיס למצקותו ואולי גורמים נוספים מעורבים בכך.זהו מקום לנסות ולשוחח עימו: הביעי דאגתך, אימרי כי נראה לך שהעלייה במשקל מביעה קושי, שנראה לך שהוא כואב בפנים מאז מתה אימכם,שחשוב לך שתוכלו לשוחח על קשייו, שאת כתובת עבורו. תוכלי להציע לו להשתתף ביחד עימו בהליך טיפולי סביב אובדנה של אימכם.אין כמו שיחה אישית ישירה מקבלת ואוהבת על מנת לסייע בידך להעריך את מצוקתו ואת האופן בו תוכלי ללוותו לקראת הקלת כאבו. בהצלחה שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול