מחלת הסרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

12/10/2011 | 14:55 | מאת: ניצן נ

שלום וברכה, אני כבר כמה ימים מחפשת פורום כדי שאוכל לפרוק קצת מהכאב היומיומי... לפני מספר ימים אבא שלי שיתף את אמי ואותי שהוא חולה בסרטן הלבלב והמחלה כבר התפשטה ואין איך לטפל. הרגשתי באותה שניה איך כבה מעליי אור השמחה הפנימי והביתי ששרר בביתנו. אני בת 21 ויש לי אחות בת 9 וחצי. כל חיי גדלתי בידיעה שיש לי עזרה ותמיכה ופתאום לאחר הידיעה הרגשתי שאני מפתחת שנאה כלפיי אמי שהיא תשאר בחיים ותהנה מהם ואילו אבא שלי לא יזכה לאריכות ימים ושיבה טובה. מחלת הסרטן לא חדשה לי לצערי. הסבים שלי (מצד אבי) וגם אחותה של אמי נפטרו כולם מסרטן. אני כבר לא יודעת אם עדיף לדעת ופשוט להמתין למוות או שעדיף מוות פתאומי. אני מפחדת כ"כ מעתיד שנראה כרגע כענן שחור ולא מעניין...בחלומות הכי גרועים לא תיארתי לעצמי שאהיה יתומה באב בגיל צעיר כ"כ...אני משתדלת לבכות רק כשאני לבד אבל המועקה שיש כל כך כואבת והיא איתי כל רגע ורגע...אני הבטחתי לעצמי שתמיד תמיד אשמור ואגן על אחותי ותמיד אזכור את אבי ואבקר אותו כל הזמן בבית הקברות כדי שהוא יהיה חלק מחיי עד שגם אני אלך לעולמי...

ניצן יקרה צר לי מאוד על כאבך ועל מחלתו הקשה של אביך האהוב.... את משתפת אותנו ברחשי ליבך:הכאב על מחלתו הקשה של אביך, הטינה כלפי אימך, חוסר האונים שלך וההחלטה המשמעותית לתמוך באחותך הקטנה. הממד הבולט , בעיני, הוא הקשר שלך עם אימך. התחושה שעם אובדן אביך "תישארי עם אימך" והצורך לתמוך באחותך יוצרת תחושה שאין בך ביטחון לחוש נתמכת ו"נאספת, על ידי אימך וכך גם אחותך. בעת משבר אנו נוטים "לעשות" בדיוק מה שאנו "עושים,בימי חול: הכעס כלפי אימך נוכח שם בימי החול וכעת את "שונאת אותה על כך שבהישארה בחיים היא משאירה אותך ללא עזרתו ותמיכתו של אביך". זהו זמן בו אביך זקוק לתמיכה, לאהבה בעת סיבלו. זהו זמן בו משפחה שחווה משבר זקוקה להכלה, תמיכה והכוונה: למקום בו ניתן לדבר על דברים משמעותיים, לבטא תחושות וגם תחושות קשות, לפתור עיניינים לא סגורים. זה חשוב מכיון, שלצערי, משפחות רבות שחוו אושר בימים של שיגרה אינן יודעות לתקשר ולבטא מצוקה בעיתות משבר מהש שמגביר את הכאב הגדול ממילא ויוצר בילבול ומצוקה. אני רוצה להציע לך בחום לגשת לסיוע טיפולי (עדיף, כמובן טיפול משפחתי במסגרתו מטופלת כל המשפחה, אבל אם לא במידה ותהיה עבורך דמות חמה ובוטחת אני מניחה שלא תחושי בודדת ולא ניתמכת בעת שאת צועדת בדרך שאינה פשוטה כלל ועיקר. שולחת לך חיבוק שלך, נירה

13/10/2011 | 22:41 | מאת: דפנה

ניצן היקרה, תחושותייך כל כך מוכרות לי.אני אמא שאיבדה את בנה אהובה למחלת הסרטן בהיותו בן 20. אני זוכרת את הכעס שהרגשתי כאשר נודע לנו על המחלה הסופנית.אני כאמא כעסתי על שלא אני חליתי אלא בני אהובי.כעסתי על כולם.למה זה קרה דווקא לו? אין לי מילים לנחם אותך או תשובות לתת לך.רק אומר לך שעכשו אביך זקוק לך יותר מכל וגם אימך שמין הסתם גם מאוד מבוהלת ומפוחדת.גם היא עומדת לאבד אדם אהוב ויקר,אל תזלזלי ברגשות שלה. תתלכדו עכשו כמשפחה ועשו הכל על מנת להקל על אביך את ההיתמודדות שלו עם המחלה.הוא צריך את כל התמיכה שבעולם כדי להיתמודד עם מחלה נוראה כזו.הוא זקוק למשפחה חמה ומלוכדת.שולחת לך חיבוק חזק ושתהי חזקה.

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול