אבא של אחד התלמידים רק נפטר

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

31/08/2011 | 14:09 | מאת: אלהאם

אני מורה ומחנכת כיתה ו במגזר הערבי.אבא של אחד התלמידים נפטר רק לפני 4 ימים לרגל החג.אנחנו חוזרים לבית הספר ב- 3 לחודש סבטמבר. איך אני כמחנכת לכיתה צריכה להתייחס לתלמיד שהוא גם חבר של הבן שלי באותה כיתה? האם להתייחס לנושא בפורום מלא? או באופן ספציפי לתלמיד ? או להניח לו ורק אם הוא התייחס אני אגיב ?ואיך להגיב? תודה מראש

אלהאם יקרה! אוכל להציע לך כאן גישה שתסייע בידך לגשת לנושא. אנא ראי בכך המלצה בלבד: הלא את מכירה את המשפחה והסביבה מקרוב ותוכלי לבחון אם הדברים המובאים כאן יכולים לסייע בידך. בשלב 1, אני מציעה לך לערוך ביקור תנחומים בית לבדך, מה שיאפשר לך לשוחח עם ההורים והילד. במעמד זה תוכלי לברר עם הילד האם הוא מסכים לביקור של הכיתה/מספר מצומצם של חברים/חבר אחד ספציפי בשלב 2, תוכלי להגיע שוב עם הילדים , על פי בקשתו של הילד. בשלב 3 (שהוא מקביל לשלב 2) תוכלי להודיע בעדינות על כך בכיתה ולהציע לילדים לכתוב משהו לילד האבל ולמשפחתו.בעת הביקור תוכלו להגיש את המכתבים שנכתבו. מקווה שעזרתי שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול