אבל על בן זוגי

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

21/06/2011 | 18:14 | מאת: חנננה

אבדתי את בעלי לפני 3 שנים וכן אבדתי את הטעם לחיים . מאז שרויה בדכאון .טיפול תרופתי ושיחות לא מועילות לי ואני לא יודעת מה הפתרון.תודה

חנה יקרה! צר לי מאוד על אובדנך הכבד.... מניסיוני קבוצות תמיכה למתמודדים עם שכול ואובדן בן הזוג מאוד עוזרות למשתתפים. בכל מקרה חשוב מאוד להבין מה קרה לך עם האובדן ובמהלך שלוש השנים האחרונות לשם כך אני מציעה לך לגשת לטיפול פסיכולוגי מסודר . לאנשים כואבים יש נטיה להתנסות לפרקי זמן קצרים בכל מיני אמצעים כמו תרופות וטיפולים למינהם. התנהלות זו נוטה לגבש תחושה ש"כלום לא עוזר" בעוד האמת היא שיש צורך בסבלנות. נסי לשלב טיפול תרופתי (בהמלצת רופא בלבד!) שנוטה להפחית את הסבל בפרק זמן קצר עם טיפול פסיכולוגי תהליכי וכל זה דורש סבלנות. בהצלחה שלך, נירה

15/10/2011 | 22:33 | מאת: עדנה קריב

המלצתי החמה לך על הספר "חוטי פלדה שקופים" של דן בנור: עדות מרגשת ואותנטית להתמודדות עם אובדן רעיה אהובה - מתהומות העצב ועד לשיבה אל החיים. הספר הוא אסופת מכתבים (אמיתיים) שכתב הסופר לאשתו אחרי שנפטרה ממחלת הסרטן בגיל 50. האהבה העזה של האיש לאשתו בחייה ובמותה ממש עולה כחיה בין הדפים, וכך גם געגועיו העזים אליה והתחושה שלו שלא יוכל להמשיך את חייו בלעדיה. בתוך כך אנו עדים גם לתהליך בן 10 שנים שבו הוא מתמודד עם האבדן והכאב, היחסים עם 4 ילדיהם, הזיכרון וההנצחה, השאלה כיצד ממשיכים את החיים בלעדיה, איך חושבים על מכונית חדשה, קריירה, טיול, סרט, וכיצד מוסיפים לזכור ולאהוב את האהובה המתה ובתוך כך גם לתת מקום לזוגיות חדשה. מרגש, עצוב, אך טומן בחובו תקווה גדולה לכל מי שחווה שכול ואובדן.

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול