להיות בלי אמא

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

24/05/2011 | 13:06 | מאת: אורית

אמי היקרה נפטרה לפני 3 שבועות אחרי חודש קשה של יסורים וכאבים. הגרוע מכל הוא שאני ילדתי את בני יומיים לפני. אמי נפטרה בבית כמו שרצתה כלם כל המשפחה היו סביבה חיבקו, התפללו ונפרדו ממנה עד הנשימה האחרונה. רק אני לא הייתי שם וזה אוכל אותי. אני מרגישה שלא נפרדתי ממנה אני מתגעגעת אני רוצה להתקשר אליה עוד פעם אחת לשמוע את קולה להריח את הריח שלה לחבק אותה. איך אפשר להישאר בלי אמא ?????? אמא היתה המשענת של כל אחד ואחת מהאחים שלי ואבא שלי אמא ידעה לייעץ ולתמוך בכל בעיה. איך אפשר לחזור לשגרה ??? במיוחד עכשו שאני בחופשת לידה אני רוצה לקפוץ אליה הביתה ולשבת איתה לדבר שתראה את הבן שלי המתוק ... איך אפשר להתגבר????

אורית יקרה! צר לי מאוד על אובדנך הכבד.... איבדת אם משמעותית, תומכת ואוהבת. בעבורך ובעבור כל בני המשפחה הייתה אימך משענת לעת כאב ומשבר. ועם אובדנה כאבך קשה מנשוא וחסרונה מכאיב כיפליים ומגביר את הגעגוע. ילדת יומיים לפני מותה של אימך (האם זהו ילדך הראשון?) תקופה משמעותית כל כך ועוצמתית ובד בבד את הופכת לאם ומאבדת את אימך. שתי חוויות עוצמתיות אלו ללא אימך התומכת, ללא המשענת שליוותה אותך כל חייך בשעותייך המשמעותיות מסמנות יותר מכל כי מה שהיה כבר לא יהיה עוד. ועם זאת בחושייך החדים תוכלי לחוות תמיכה, הכלה ואהבה מדמויות קרובות אלייך (בעלך? אחייך? אביך? ) שיבקשו להיכנס אל הואקום שנוצר ולהוות עבורך משענת ותמיכה. אנא אפשרי להם ואפשרי לעצמך לתמוך ולהיות נתמכת בשעות חשובות אלו בחייך. שלך בחום ואיחולי מזל טוב על הולדת ילדך נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול