איך מתגברים על אבדן?

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

29/04/2011 | 22:27 | מאת: מורן

לפני יומיים, הכלב שלי נפטר בפתאומיות מסרטן של התגלה קודם. הוא היה כמעט בן 11 ומאז אני לא מצליחה לתפקד. כל הבית בוכה כל הזמן, אנ לא מצליחה לאכול. אני מתגעגעת כל כך. מרגישה שלא הספקתי להפרד. קמתי בבוקר, הלכתי לעבודה שעתיים אחותי התקשרה בהסטריה שמשהו לא בסדר איתו ושעתיים אחרי הוא נפטר. כשבאתי להפרד הוא כבר היה מטושטש וסובל וראו שהוא כבר רוצה שיניחו לו למות בשקט. קשה לי שלא הספקתי להפרד כמו שצריך לחבק את הגודל הזה(גולדן רטריבר) לתפוס את הראש הענק בשתי הידיים ולנשק. יש לי כל הזמן תמונות חולפות בראשי של העניים שלו, הפרצוף שלו, ההליכה שלו.. הבית כל כך ריק. כל המשפחה שבורה, בחיים לא חשבתי שהבית יכול להיות כל כך ריק בלעדיו. אני בעוד כמה חודשים עוברת לבית אחר כך שזה לא כל כך רלוונטי עבורי אם המשפחה תקח כלב חדש או לו, למרות שאימי לא רוצה להקשר לעוד בעל חיים. הכל אופן זה כבר לא יהיה אותו דבר. הוא היה הכלב הראשון שלי והכאב הוא עצום... איך מתגברים על זה... אני בוכה כל הזמן ולא אוכלת... אני מבינה כבר שהוא לא יחזור אבל הגעגועים שוברים אותי

מורן יקרה! צר לי מאוד על אובדנך וכאבך..... כמי שחיה כל ימיה עם חתולים וכלבים אין המושג משפחה שלם, עבורי, אם אינו מכיל אחד או שניים מחבריהם הטובים ביותר של בני האדם. לצערי מכיון שמספר שנותיהם קטן משמעותית מזה שלנו אנו נוטים לחוות מוות של בעלי החיים המדהימים שהזדקנו במחיצתינו ונפטרו תוך שהם מוקפים באהבתינו ומותירים אותנו שבורי לב. אובדן אחד אינו ניתן להחלפה . והוריהם של ילדים נוטים לקנות מהר כלב/דג/אוגר אחר על פני זה שמת. זאת בתקוה למנוע כאב היגון. כאב האובדן קשור לאובדן הקשר שהיה וכמובן שאינו ניתן להחליפו באחר/חדש....ועם זאת חשוב חשוב חשוב לאמץ כלב!!!!זוהי מצוה לאפשר ליצור מתוק ומקסים בית משפחה ואהבה. כלב חדש לא יחליף את חברך שאבד אבל לנו אוהבי הכלבים יש יעוד והוא להציל מהרחובות מהרעב והחולי את הכלבים והחתולים ולאפשר להם את אהבתינו לרוב, כפי שזכה כלבך האהוב. מחבקת אותך בחום נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול