אבל וגירושין

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

28/04/2011 | 02:06 | מאת: שרית

אני גרושה כמעט 3 שנים במשמורת על הילדים וביחסים שהיו עד עתה סבירים. במהלך הזמן הזה עברתי לא מעט כאב אך גם מערכות יחסים עם גברים אחרים. לאחרונה הגרוש החל במערכת יחסים רצינית בה הוא מערב גם את הילדים ומקיימים יחדיו שבתות וחגים. אני נותרת פעמים רבות לבדי. אני מרגישה שהגעתי לתחתית המדרגה והכאב כבר מנשוא. האם זהו שכול? חרדה? דיכאון? חזרתי לאחרונה לטיפול אבל אולי זה אפילו מקשה כי נוברים בעבר ובילדות...מה עושים? איך מתפקדים עם כאב ונדודי שינה?

שרית יקרה! התמודדות עם גירושין ופרידה מבן זוג עימו ציפית לחיות "..עד שהמוות יפריד בינכם..." היא ללא ספק חוויה של אובדן ושכול. הלא התנפצו כל ציפיותייך וחלומותייך וההחלטה להתגרשהיא כהודאה עצמית שחלומות אלו לא יתקיימו (עם בן הזוג הנוכחי).מאפיין נוסף של חוויית האבל בגירושין נובעת מהעובדה שהפרידה הינה שינוי גדול ועוצמתי בחייך. שינויים גדולים כאלה דורשים, מעבר להתארגנות הפיזית מחדש גם להתארגנות רגשית ורוחנית אחרת. לעיתים מהוים שינויי חיים אלו גם שינוי בזהות העצמית של האדם האבל. טוב עשית שפנית לטיפול ובודאי שהמטפל/ת שלך יוכלו לסייע בידך לפרק את משמעות האובדן עבורך וייתכן שממדים רגשיים מסויימים שהוצפו עם חווית הפרידה והגירושין קשורים עוד לתקופות מוקדמות יותר. אנא דברי עם המטפלת שלך שתפי אותה בקשייך ושאלותייך. חלק מחוויית הבדידות שלנו קשורה לעיתים לחוסר יכולתנו לשתף את האחר במצוקתינו. שינוי פשוט זה יסייע בידך לרקום קשר משמעותי עם המטפלת ולחוש יותר "ביחד". בהצלחה רבה לך שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול