איבדתי את בן זוגי

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

23/04/2011 | 21:00 | מאת: שירה

שלום בן זוגי היה אדם שהיה ידיד נפש במשך 17 שנה , מורה מדריך בחיים ורק לאחרונה בשנתיים האחרונות הפך לבן זוג לפני חודשים וחצי בשעות הבוקר המוקדמות הבית בו גרנו עלה באש בן זוגי הלך לראות מה לעשות ולא חזר ואני צעקתי לעזרה לבסוף פינו אותו ואותי חילצו מהחלון ופינו אותנו לביה"ח מורדמים בן זוגי נפטר לאחר 3 ימים ואני הורדמתי למשך שבועיים והתעוררתי לעולם אכזר , מטורף בו בן זוגי נפטר בסבל רב , נקבר וישבו עליו שבעה ואני התעוררתי לתוך עולם אחר אני סבלתי מפציעות קלות ושאיפת עשן בעיקר כולם אומרים יש לך מזל ואני אומרת מזל ,לחיות את חיי בידיעה בה בו זוגי איננו יותר בחיים אמרו לי לפנות לטיפול ועזרה אני יודעת שאני על קצה הצוק איזה עזרה טיפול יכול לעזור לי להחזיר לי את חיי לא להחזיר את בן זוגי לא להחזיר את הבית וכל הרכוש שנשרף לא אז מה ללמד אותי להיות אופטימית ולחכות למכה הבאה בחיים ? מי יכול לעזור לי אנשים מתיחסים אליי מוזר וחושבים שאני צריכה להתגבר על ה"משבר " ככה קוראים לזה כן אני חשה יגון, שכול, אובדן , אובדן אמונה בחיים , בעולם , באנשים מסביבי, במציאות ההזוייה שלתוכה נשאבתי במזל הרע שפקד אותי בהתחלה גם לא יכולתי לדבר ,ולקח חודש עד שחזר לי הקול וכל הזמן אני שומעת את הצרחה בפנים שמישהו יעשה משהו העולם שלי נחרב

שירה יקרה! צר לי מאוד על אובדנך הכבד ועל הטראומה הקשה שפקדה את ביתך... איבדת בן זוג אהוב וחבר לחיים ואיבדת את ביתך בכל המובנים: הקונקרטיים, הרגשיים והרוחניים. אין פלא שאבד אמונך וביטחונך ואת, למעשה, חווה את עצמך יושבת וממתינה למכה הבאה. העולם הפך להיות לא בטוח, לא צפוי ומכאיב. יכולותינו, בשעות כאלה, להביט מסביב ולראות את החברים, בני המשפחה, מערכות החיים המהוות גם בימים אלו מקור של תמיכה, הכוונה אופטימיות - קטנות הן.בחיינו יש גם אסונות ואובדנים אך הללו מחדדים עבורנו את כוחם של החיים המשמעותיים המחבקים התומכים האמינים. אנא העיפי מבט חוזר בסביבתך ואשמח מאוד לקרוא מה את רואה עכשיו???? חיבוק חם, שלך, נירה

05/05/2011 | 02:32 | מאת: שירה

אבל רק אישרת את ההבנה שלי מפסיכולוגים את באמת חושבת שלהסתכל על האושר של אנשים אחרים והחיים שלהם שממשיכים כרגיל ואילו שלי נהרסו כליל עד היסוד ומעבר זה יכול לגרום לי להרגיש טוב הרי אף אחד לא עבר את זה רק אני והיחיד שהיה שם מת לחדד את כוחם של החיים , זה נשמע בדיחה אז מה אחרי שאיבדתי הכל , את הנפש התאומה שלי בחיים החיים יהפכו להיות ברורים יותר שמה יש כאלה שטוב להם ויש כאלה שחרא להם מה שאני רואה זה הקלות שאנשים שטוב להם בחיים ולא סבלו אובדן כבד וממרומי האושר שלהם בחיים והסיפוק יכולים לבוא אליי וללמד אותי על להרגיש טוב ממש לא רק מי שעבר משהו כזה יכול לדעת מה אני מרגישה אופטימיות נשמע כמו קללה בשבילי הייתי אופטימית לפני שנשרפתי במיטתי ובן זוגי נכווה 85% מגופו כוויות דרגה 3 ומת מוות בייסורים ותופת איך אומרים ,אין חכם כבעל ניסיון תודה על הניסיון המוזר בעיני לדמיין שעברו 3 חודשים ונראה לך שהמציאות מסביבי או אנשים אחרים מעניינים אותי

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול