עצוב

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

16/04/2011 | 23:05 | מאת: מרים

עברו 3 שבועות מאז לכתו של אבא.ראיתי את המצבה לפני יומיים, לפי בקשתו-בדיוק כמו של אמא.אבא קבור ליד אמא.בכיתי וכמעט השתטחתי על הקבר.הנה גם הוא הגיע לשם.התעתוע (כך כותבים) שהוא כאן עדיין, גורם לכאב.זאת ההתנגשות בין ההגיון לרגש. אני חסרה שמחת חיים, והכיצד עלי לנהוג כלפי בתי בת השנתיים? היא כל כך עליזה ומשתוללת ואני לא באותו קו אתה. שלום לנירה ולכולם!!!!!!!!

מרים יקרה! ילדים רכים בחייהם של אנשים אבלים מסמלים את המשכיותם של אנרגיות החיים. בעוד האבל עוטף אותנו בחווייה של "העולם נעצא ועמד מלכת" ילדה בת שנתיים (שאיננה מסוגלת ביכולותיה השכליות "להבין" מוות ואבל , היא חוגגת את החיים, כל יום הוא הזדמנות למשחקים חדשים ותגליות חדשות. הפער בין חווייתך הפנימית מלאת היגון והאובדן לבין היותך אם לבת שנתיים הוא פער שבחוייתך כעת אינו ניתן לגישור. האם תוכלי "להרשות" לאנרגיות החיים המפעפעות בתינוקת שלך, לחלחל אל הווייתך? אולי זה עדיין מוקדם אבל כאשר תחושי שזאת אפשרות סבירה בחייך הרגשיים תדעי שאת "מסכימה" בתוך התמשכותו של תהליך האבל שלך, לחוש את חייך המפעפעים בקירבך בכל יום ובכל שעה. בינתיים בחני בינך לבין עצמך היכן במשך היום את יכולה להיות עימה? אולי בעת המקלחת וההירדמות בערב? אולי תוכלי לדפדף עימה מעט בתמונות שלה ושל אביך ז"ל? שלך, נירה

28/04/2011 | 19:46 | מאת: מרים

5 שבועות מאז פטירתו של אבי הכל כך יקר, והנה אני כבר מרשה לאנרגיית החיים לפעפע בתוכי, ויותר מזה אני מחוברת יותר מתמיד לשמחת החיים של הקטנטונת ולשובבות שלה-ממש כמו שאבא היה מחובר אליה! אבא בקש לפני פטירתו שכך יהיה, ואני שמחה שהנה זה בא-זו הדרך היפה ביותר להעלות את זכרו.אנו מסתכלות על התמונות של הקטנה ושל סבא ש"כל כל אהב אותנו, ונפטר מן העולם הזה" (אלה המילים שבהן אני משתמשת). נירה היקרה! תודה לך.על הרכות וההקשבה. תודה לך שאת כאן איתי להקשיב לי ולחבק. באהבה לך ולכולם פה. לזכרו של אבא.

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול