עזרה לחבר במשבר אובדן

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

05/08/2009 | 08:49 | מאת: טליה

בוקר אור יש לי חבר טוב שעובר כעת תהליך גירושין. התהליך הגיע אחרי שנתיים של וגיות לא טובה (בלשון המעטה ) אבל את ההחלטה הסופית את ה"פצצה" הטילה אשתו כשפתאום הגיע אליו תביעת גירושין.והוא כמובן מאוד כואב נסער מבולבל... הקשר בינינו הוא מצוין ברמה יומיומית... וקרוב מאוד. איך לנהוג מולו כעת ? לשאול להתעניין? לחכות שהוא יהיה מסוגל לדבר ... אני עד כה יזמתי אבללפעמים אני מרגישה שזה מעיק ולא במקום מניסיונך מה אנשים רוצים להרגיש מהסביבה.. ספייס ? לעטוף ?

טליה יקרה! חברים קרובים הינם מקור לתמיכה משמעותית ביותר וחברך בר מזל על עצם קירבתך, חברותך והנכונות שאת משקיעה על מנת להקל עליו את הימים הקשים בשעת משבר. עם זאת התמודדותם של אנשים עם מצבי משבר, וגירושין הוא אכן אובדנה ושיברה של הפנטזיה "מאז הם חיו בעושר ואושר...", שונה מאוד מאדם לאדם. זהו הזמן בו הקירבה בינך לבין חברך תתבטא ביכולת שלך להציע דלת פתוחה, לומר שאת סומכת עליו שיפנה אלייך במקום, בזמן ובצורך, ואכן לסמוך עליו שיעשה כך: שאם יראה בך פרטנרית לשיחת עומק, ישוחח עימך, שאם יראה בך פרטנרית לעיסוקים שמכיחי כאב, יציע לצאת לבלות ביחד. תמיד תוכלי לשאול (אכן, אין צורך "לחפור" ו"ללחוץ" במקום בו את סומכת עליו). מצב משברי מערב רגשות בילבול, לחץ והצפה ולפיכך אני יכולה להניח שגם הוא לא ידע לתת תשובה גורפת לחודשים הבאים אלא ישמח לשמוע על הדלת הפתוחה והמרחב בו ממתינה דמות קרובה, איכפתית ומאזינה ובעיקר...גמישה! בהצלחה שלך, נירה

06/08/2009 | 09:05 | מאת: טליה

תודה על תשובתך... שוחחתי איתו אתמול אמרבאמת שלא יודע אם כרגע טוב שנהיה בקשר ... אמרתי לו שמה שיעשה לו הכי נוח ומתאים. ואם זה יעשה את זה אני לא אזום ... שאני כאן והוא יודע את זה.. הוא שלח לי SMS שהוא מאוד מבולבל ולא יודע מה נכון ומה לא. כעת אני מניחה לא לפנות להניח... השאלה שלי היא אחרת... כשתשכח הסערה .. האם לא יפנה אלי אצבע מאשימה וישאל איפה היית ? אני הייתי מבולבל.. למה לא היית יותר יוזמת דינמית וכו <?

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול