התמודדות ילדים עם מות הכלב

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

19/07/2010 | 12:47 | מאת: שריתה

נירה שלום! יש לנו שני ילדים בגילאי 7 (תאומים) שילשום נפטר כלבנו האהוב, כלב פודל שילדינו הכירו כל חייהם. הוא נפטר בשיבה טובה בגיל 13. לילדים נורא קשה ולנו קשה להסביר. אודה לעזרתך תודה שרית ויוסי.

19/07/2010 | 21:01 | מאת: אייל

אין מה להסביר, ואין טעם להסברים. אני מציע לך וליוסי, שכבר מחר בבוקר, תביאו הביתה גור, וזה המקסימום שאפשר לעשות, בהתחשב בגילם של הילדים.

שריתה היקרה! אוהבי בעלי החיים המגדלים כלבים חווים לאורך חייהם כמה וכמה אובדנים של חבר אהוב ויקר. הכלב שתוחלת החיים שלו כ13 שנה הוא ידיד נאמן ואהוב, עד כדי כך שקירבתו מתאפשרת גם אצל אנשים שאינם מסוגלים בכלל לקיים מערכות יחסים עם בני אנוש כמוהם . לצערי חלק מהורינו לימדו אותנו שיש תחליף למערכת יחסים משמעותית שאבדה:"לא נורא נקנה חדש" או "יש הרבה דגים בים", אלו אמירות נפוצות שאינן מטות אוזן לאובדן הקשר.בשום פנים ואופן לא ניתן להחליף קשר שאבד. אים תשאלי את ילדך מה היה לו חשוב ומשמעותי בקשר עם הכלב תגלי עולם ומלואו:הכלב אינו מטיל חרם, הכלב אינו צריך אותנו צעירים יפים ובריאים, הכלב מספק אהבה ללא תנאי בעבור הטיפול בו ותשומת הלב שלנו אליו.שיחתכם עם ילדיכם על האובדן, התיחסותכם לחווייה הראשונה של קשר שאיננו עוד תסייע בידם בעתיד להתמודד, על בסיס החוויה הנוכחית, עם אובדנים משמעותיים. שלכם, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול