מוות סבתא

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

19/05/2010 | 19:01 | מאת: דנה

אשמח לדעת כיצד מסבירים לילדה בת 6 שסבתא שלה נפטרה באופן פתאומי ? אמרתי לה שסבתא לא הרגישה טובה ומתה והיא בשמיים. האם זה נכון לעשות כך או שיש מה להוסיף? לטיפולכם אודה. בברכה דנה

דנה שלום! צר לי מאוד על אובדנכם.... בני ה6 נמצאים בשלב המאפשר להם להכיל קונקרטיזציה ולכן מונחים מופשטים כמו אהבה וכמו מוות אינם נהירים להם. הם מתקשים, במקרה של חוויית אובדנו של אדם משמעותי במשפחה, להבין ולהכיל את הסופיות שבאובדן. הייתי מציעה לך לדפדף ביחד עם בת ה6 באלבום בו ישנם תמונות משותפות לה ולסבתא, לדבר איתה על הקשר שהיה ועל כך שסבתא חלתה מאוד והיא מתה שזה אומר שלא נראה יותר את סבתא אבל שיהיה לנו בלב כל הקשר, הזכרונות והאהבה אליה. שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול