אימי נפטרה לפני חודשיים וחצי והקושי ונכאב רב מנשוא

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

16/05/2010 | 09:45 | מאת: גל

שלום שמי גל אני בת 39 רווקה ויש לי בן זוג. מאז שאיבדתי את אמא שהיינו קשורות מאד ואוהבות, העולם שלי התרוקן, אני מחפשת יותר אהבה ויותר סבלנות מבן זוגי אבל אני מרגישה שאט אט הרגישות שלו פוחתת והוא "מרשה" לעצמו לריב איתי ולהתנצח איתי על כל מיני דברים בעוד לי אין בכלל מקום בלב לעוד כאב וסבל. אני מנסה להסביר לו, אך הוא מצידו מנסה לחזור לשיגרה ואין לו כל בעיה להכנס איתי לויכוחים שבעיניי הם מיותרים ואפילו מדכאים אותי יותר.אני מרישה שחודשיים וחצי זה מעט זמן ולמה אני צריכה להתגבר כ"כ מהר על האובדן שלי ולמה אי אפשר קצת לתת לי עוד זמן של "קשה לה אז נוותר לה"....אני טועה? אני פועלת נכון?אני נורמלית?האם זה טבעי?

גל יקרה! צר לי מאוד על אובדנך הכואב..... לצורך תשובתי אאליץ לבצע הפרדה בין שתי משמעויות שאת דוקא מחברת: אבל ותיקשורת זוגית. תהליך האבל הוא ארוך ואינדבדואלי, אין אפשרות להפסיקו, לנווטו, וכד' זהו הזמן לאפשר לעצמנו לכאוב, לבכות וכל מסכה אותה אנו חובשים לצורך התאמה למה שלדעתינו מצפה מאיתנו הסביבה, מכאיבה לנו יותר.... לגבי התקשורת הזוגית: את חשה שבן זוגך רב איתך על דברים שבשיגרה בעוד את מצפה שיסלח יותר ויניח לך בעת סיבלך. בתחושתך כך נראה מתנהל בן הזוג כאילו את אינך באבל ולתחושתך אינו מניח ומוותר, מה שהיה נותן לך את התחושה שהוא ער לסיבלך, מכיל, ומניח לך. האם זהו מאפיין הנוכח לאורכה של הזוגיות שלכם או שזהו מאפיין הנחווה רק כעת בתקופת אבלך? האם בתוך מהלך הזוגיות שלכם את מזהה יכולת הדדית לאמפטיה ונתינת מרחב בתוך הקשר הזוגי? לעיתים קשיים זוגיים שאינם דומיננטים בחווייתינו בשיגרה, הופכים בלתי נסבלים בתוך חוויה של משבר ושינוי, והתמודדות עם אובדן בודאי מקצינה. במצב זה מומלץ להשתלב ביעוץ זוגי על מנת לבנות תקשורת מספקת יותר בתוך המרחב הזוגי. בהצלחה, שלך, נירה

16/05/2010 | 15:32 | מאת: גל

את התייחסת בצורה פרטנית מאד לגבי הזוגיות שלי - וזה טוב- ואקח לתשומת ליבי מה שהצעת, אך ברושותך, האם התנהגותי היא טבעית לדרוש סלחנות יתרה או/ו אהבה קצת יותר מופגנת (והיא קיימת) מבן זוגי?האם מותר לי "ליפול" עליו ולצפות שהוא יהיה שם בשבילי או שמה זה לא טוב או לא בריא?איך מתמודדים?איך עושים סטופ לכאב ולתסכולים? תודה מראש

24/05/2010 | 20:36 | מאת: ד''ר אדית דניאל

התאזנתי חזרה דיי מהר אחרי תקופה ארוכה של 5 שנים שטיפלתי באימי יום יום. באמצעות הומאופתיה שהחזירה אותי לחיים. ממליצה לכולם לכול מצב של אובדן שכול ואבל ללא יוצא מין הכלל בברכה ד''ר אדית דניאל

31/05/2010 | 10:29 | מאת: גל

הומאופטיה= איך? מה עושים?

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול