אובדן של אב אהוב

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

08/04/2010 | 09:26 | מאת: הבת

אבי היקר נפטר לפני כחודשיים ממחלת הסרטן ממנה סבל בחצי השנה האחרונה.היה לי מאוד קשה.הוא היה אבא נהדר ! לאט לאט אני אוספת את השברים ומצליחה להתרומם.אני חושבת שאני עוברת תהליך נורמלי של עיבוד האבל. מעט בכי ברגעים שמזכירים לי אותו, געגועים ועצב שבא והולך.אני מתפקדת כרגיל, אמא ל - 3ילדים מקסימים,עובדת עושה פעילות גופנית וכו', אבל העצבות "ברקע". ולשאלתי - מאז הפטירה אני חולמת "חלומות רעים". לפעמים ממש מזעזעים.האם זה נורמלי ?

בת יקרה! ראשית, ברצוני להביע השתתפות בכאבך על אובדנו של אביך האהוב.... אבל הוא ההוכחה הניצחת להיותינו מאוד שונים זה מזה. המקום בו את חווה את התחלת החלומות הרעים בתוך התמודדותך עם אבל על אובדנו של אביך הוא, הוא, הקובע כי חלומות אלו קשורים לתהליך האבל, למשבר, לכאב, לפחדים וכו' המציפים בעת כזו. לחלומות ישנה משמעות מעניינת ומרתקת בעבור כל חולם וחולם ולשם כך יש להסתייע בפסיכולוג/פסיכותרפיסט המטפל בגישה דינאמית פסיכואנליטית. שלך, נירה

08/04/2010 | 11:02 | מאת: הבת

תודה על תשובתך . האם עלי לפנות לפסיכולוג ? אני קצת חוששת שה"חיטוט" בתוך הנפש לא יעשה לי טוב.

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול