שבועיים עצירות. מה לעשות?

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

17/04/2011 | 09:49 | מאת: השואל

לאמא שלי בת 62 יש עצירות שבועיים ואנחנו מחפשים פתרון. בינתיים היא לקחה חוקנים נרות ובלעה שמן פרפין אך ללא תוצאות. בצילום רנטגן מופיע מעי מלא. כשהיא בלעה שמן פרפין היא הרגישה לא טוב וחשה יובש בפה. חשוב לציין שלפני מספר שנים היא עברה כריתה של הקולון, כלומר חסר לה חלק מהמעי הגס. ויש לה נקודת השקה עם סיכות כלשהם. איזה טיפולים נוספים קיימים במצב זה?

לשואל שלום אפ עדיין יש עצירות ניתן לטפל בנורמןלקס ולהגיע אפילו עד ל - 4 מנות. במידה ואין שיפור - יש לבצע צלום בטן נוסף לראות באם אין חסימת מעי. אם לא - תמיסת מרוקן (הכנה לקולונוסקופיה)

26/04/2011 | 09:45 | מאת: השואל

בינתיים עבר עוד שבוע ובקושי יצא משהו. אתמול הופיעה פריחה מגרדת בפלג עליון כולל הצוואר והפנים. מה זה יכול להיות? לפני שבוע היא הייתה במיון ועברה בדיקת סיטי מעיים עם חומר ניגוד יוד רדיואקטיבי. יש לה תת פעילות של בלוטת התריס. אולי זה קשור?

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול