דם ביציאות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

09/01/2011 | 11:09 | מאת: סיגל

שלום דוקטור. אני בת 34, בריאה באופן כללי, לעיתים סובלת מיציאות קשות ובתדירות של כל יומיים-שלושה. בתום היציאה האחרונה שהיתה לי גיליתי טיפת דם לא קטנה בשירותים, שנראה כי הגיעה אחרי היציאה. לא חשתי כל כאב או צריבה, על אף שהיציאה היתה קשה. מעולם לא סבלתי מטחורים או מתופעה כזו בעבר. האם עליי לדאוג? להיבדק? מה יכול להיות שגרם לכך? האם זה סימן לטחורים? אודה לך על תשובתך. סיגל המודאגת

סיגל שלום רוב הסיכויים שהדמם מקורו בטחורים. בכל אופו אנו ממליצים על בדיקת סיגמואידוסקופיה \ קולונוסקופיה בכל ארוע של דמם מפי הטבעת (הפעולה נקבעת לפי קבוצת גיל, גורמי סיכון או סימני אזהרה)

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול