עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

26/12/2010 | 13:41 | מאת: ויויאן

אני סובלת מעצירות כרונית ומשתמשת באלוה כבר שנים רבות )כ- 20 שנה!). לפני כשנה עברתי קולונוסקופיה ונאמר לי שהמעי שלי צבוע בשחור עקב השימוש באלוה, ומומלץ לעבור לשימוש בתכשירים אחרים. שאלותי הן: א. האם קיים נזק בריאותי בהשחרת המעי. ב. ניסיתי להשתחרר מהאלוה ובהמלצת הרופאה ניסיתי תכשירים שונים : יובלקס, פגלקס ובנפייבר אך אף אחד מהם לא עזר לי. התכשיר היחיד שעוזר לי הוא האלוה. האם אני יכולה להמשיך להשתמש באלוה ללא נזק נוסף? אם לא - איזו חלופה מומלצת בהנחה שניסיתי כבר מספר חלופות שלא עזרו.

ויויאן שלום השחרת המעי אינה גורמת לנזק בתפקודג המעי. היא מקשה משמעותית על בדיקות קולונוסקופיה ולעיתים על גילוי ממצאים בחלל המעי להערכתי ניתן להשתמש באלואה ללא נזק מצטבר במינונים מקובלים

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול