ניתוח הרחבת פי הטבעת לתינוקת ?

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

19/07/2009 | 12:28 | מאת: דינה

שלום רב, בתי בת שנה. החל מגיל חצי שנה (גיל שבו היתה הפסקת הנקה ומעבר לתחליף חלב + תחילת מוצקים), היא סובלת מעצירות. אומנם יש לה יציאה כל יום, או כמעט כל יום, אך היציאות הינן קשות מאוד. כבר בגיל 7 חודשים אובחנה אצלה פיסורה. הטיפול (מאז ועד היום) התמצה במשחה מרגיעה, אמבטיות פושרות ומתן אבילאק (10-18 CC ביום). מגיל 7 חודשים היא נמצאת במעקב של כירורג ילדים. בתחילה, הכירורג גרס כי אין בעיה מבנית בפי הטבעת, וכי נתגבר על העצירות והפיסורה בעזרת הטיפול השמרני שפורט קודם לכן. הפיסורה לא מחלימה. בחלק ניכר מהימים הצואה אינה קשה, אך מספיק יום-יומיים של צואה קשה - והפצע/סדק נפתח שוב. הילדה סובלת מאוד. כל יציאה מלווה בבכי, בנסיונות ברורים להתאפק "ולהכניס את הקקי" ובכאב (ולעיתים גם בדמם קל). היא מלווה גם ע"י תזונאית, ולא נמצאה בעייתיות בתזונה שלה, שעשירה בפירות וירקות. בדיקות דם מקיפות אליהן נשלחה התינוקת ע"י רופא המשפחה הניבו ממצא בודד: IGA IMMUNIUMDEFFIANCY. פרט לכך, הכל בגדר הנורמה. מזה כחודש היא מקבלת בבוקר, בנוסף ל- 15 CC אבילאק, כ-150 CC של מיים רתוחים שהושרו בהם במשך הלילה שלושה שזיפים מיובשים. אין הטבה לאורך זמן. כיום, הכירורג טוען כי מאחר והטיפול השמרני אינו עוזר, אין מנוס מביצוע ניתוח שנקרא הרחבת פי הטבעת (ANAL DILATION). אני מעט חוששת מביצוע ניתוח לתינוקת כה צעירה, מה עוד שנאמר במפורש בתחילת הדרך כי אין לה בעיה מבנית בפי הטבעת. מה הם הסיכונים בניתוח כזה אצל תינוקת כה צעירה (שנובעים מהפעולה הכירורגית, ולא מההרדמה)? האם יש טיפולים אחרים שיכולים להיטיב עימה, שכדאי לנסות לפניח שפונים להליך ניתוחי? האם כדאי, לפני ביצוע הניתוח, לבצע בדיקות נוספות כדי למצוא את מקור העצירות שגורמת לפיסורה ? האם מקובל לערוך ניתוחים מסוג זה אצל תינוקות כה צעירים? להתייחסותך אודה, אמא מודאגת.

16/08/2009 | 06:28 | מאת: ד"ר ילנה רחמן

אם צואה לא קשה פיסורה לא ניפתחת מי חדש => בכל זות אפשר להישתמש מינון יותר גבוע של AVILAC לגבי ניתוחים כדאי לפנות לפורום של כירורגים ילדים תודה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול