פיסורה ועצירות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

18/10/2010 | 10:17 | מאת: מיכל

שלום דק' רון, אני ספורטאית (אופניים)בת 30 בחורה בריאה שמעולם לא נתקלה בבעיית יציאות. לפני כשבועיים וחצי סבלתי מהתקף פיסורה וכאבים בלתי נתפסים בעת היציאה כולל דימום מאסיבי. נגשתי מיידית לכירוג של קופ"ח והוא נתן לי זריקת וולטרן להרגעה וטיפול ארוך בתכשיר חדש (נדמה לי ששמו רכטוסביל) ביומים שחלפו מאז, מבחינה פסיכולוגית, לא הצלחתי להיכנס לשרותים בשום אופן. במקביל חליתי בשפעת (סטרפטקוק) וטופלתי באנטיביוטיקה רפאפן וכמובן במורידי חום. היות וחששתי לגשת לשירותים נמנעתי מאוד מלאכול בשבועיים האלה. מאז, סיימתי את האנטיביוטיקה, לקחתי שמנים כמו פראפין, אבילק, אומגה 3 פרוביוטיקה ומה לא... כלום לא עוזר ואין לי תחושת רצון ללכת לשירותים. מדי יומיים, אני נעזרת בנרות גליצרין (במרשם רופא) על מנת להשתחרר וגם אז היציאה די קשה ויוצאת בקושי. אני חוששת להתרגל לנרות (למרות שקראתי שכתבת שהם אינם ממכרים)ולא מבינה מדוע לוקח כ"כ הרבה זמן לחזור לשגרה? כמו כן רציתי לדעת אם יש קשר בין האנטיביוטיקה רפאפן לעצירות? והאם יש קשר בין רכיבת אופניים לפיסורה? תודה מראש

מיכל שלום הפיסורה הכניה אותך למעגל של כאב - התאפקות - כאב כדי לשבור מעגל זה את צריכה להמשיך הכנס לשירותים. תהליך ההתאוששות יכול לארוך מספר שבועות. אין קשר בין רפאפן לבין עציאות

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול