עצירות בטן נפוחה,ובעיות נוספות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

15/10/2010 | 09:46 | מאת: מורן

אני מקווה שהנושא קשור לגסטרואנטרולוגיה,אני בחורה בת 21,אני לא יודעת אם יש קשר אבל טופלתי לפני שנתיים בכדורי טופומקס(סבלתי ממצבי רוח משתנים ודיכאון),חלק מתופעות הלוואי שלהם זה בעיות במערכת העיכול,אבל בעיות שאמורות לחלוף,ולי זה לא חלף,אני כבר שנתיים סובלת מכאבי בטן על בסיס יום יומי,בטן נפוחה מאוד,גזים בלי סוף,ויציאות רכות,כמה המון זמן לא היו לי יציאות קשות וסדירות,או שיש לי עצירות או שיש לי שלשולים,ממש התייאשתי מהרופאי משפחה,אפילו ניסתי נטרופתיה וצמחי מרפא,ושום דבר לא עוזר,עשיתי US של הבטן ויצא תקין,ממש קשה לי לחיות ככה,אני בחורה פעילה בספורט וזה ממש מגביל אותי,ולא רק בספורט גם ביום יום,הכאבי בטן מרתקים אותי למיטה,והגזים יוצרים מצבים לא נעימים בציבור,רק מי שיש לו את זה יכול להבין אותי,אני כבר לא יודעת לאן לפנות,איזה הפניה לבקש מהרופא משפחה,כל מה שהם נותנים לי זה אולטראסאונד ובדיקת צואה,ויש לציין שאני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס אבל מטופלת בכדורים ועכשיו היא מאוזנת. אשמח לדעה ועצות ממך,מה לעשות איך לטפל בזה,אומנם אני מהצפון אבל אני אוכל אפילו להגיע אליך למרפאה להיבדק אני אעשה הכל כדי להבריא. אין לי כבר למי פנות אשמח לעזרה. תודה רבה מחכה לתגובה.

מורן שלום התופעות במערכת העיכול בד"כ חולפות עם הפסקת התרופה. את מתארת תופעה המתאימה לתסמונת המעי הרגיש ויש לטפל בהתאם

16/10/2010 | 12:49 | מאת: אני

ואיך מטפלים? אני לאחרונה ניסיתי כדורים בשם "אציפלמד",2 ביום, ובזמן שלקחתי אותם הוקל לי מאוד,אבל לפי מה שהבנתי לא מומלץ לקחת אותם לתקופות ארוכות,ולכן הפסקתי,ומאז המצב חזר ומאוד משפיע עלי גם נפשית וגם פיזית.כבר התייאשתי. במידה והבעיה היא מעי רגיז,מה ניתן לעשות ואיך אפשר לטפל? או לפחות להקל על הבעיה? תודה רבה

20/10/2010 | 19:24 | מאת: אייל ארליך - מטפל הוליסטי

עיסוי הבטן הסיני העתיק מטפל בהצלחה רבה ברבים מנושאים הקשורים בעיכול. צ'י ניי טסאנג הוא בעצם תהליך ריפוי הכולל שינוי אורח חיים תזונתי ופעילות פיזית. בנוסף לעיסוי ובעזרת ליווי של מטפל בפגישות שבועיות יוצרים שינוי משמעותי במצבים של פתולוגיות באיברים הפנימיים. ניתן לחפש מידע נוסף באינטרנט. רפואה שלמה, אייל

21/04/2011 | 17:17 | מאת: נירית

שלום רב, הבעיות שאת מתארת, בדיוק בדיוק עוברות עלי. כאבים בלתי נסבלים, עצירויות שמוצאות פתרון רק עם יובפלקס, טיפות נהדרות! והשבוע התחלתי כדורי מגנזיום, שאמורים לאמן את המעי העצל לעבוד. אם יש לך השגות חדשות- אשמח לשמוע! נירית

23/12/2011 | 11:05 | מאת: שרה

אספר את דרך הטיפול שאני עשיתי בתקווה שזה יעזור לאנשים הסובלים מכך שיתקלו באתר זה. התעסקתי הרבה בטיפול וקראתי ואני חושבת שזה יכול לעזור למי שייתקל בהודעה זו. היה לי תקופה של לחץ נפשי וגם עשיתי תזונה לא נכונה (3 ארוחות גדולות מדי ללא ירקות במקום 4-5 ארוחות קטנות עם ירקות) התחיל להיות לי עצירות של כ 3 ימים ללא יציאה ואם היו יציאות הם היו כגודל זרת. פניתי לרפואה הקונבנציונלית. הרופאה נתנה גרגירים המכילים senna. ושמן פרפין לעצירות. תרופות אלו רק החמירו את המצב כי היא לא אבחנה את מצבי כתסמונת מעי רגיש. (ה- senna גורם לפעילות מעיים ואז המעיים לא פועלות בעצמן - אנא תתרחקו מזה ומשמן פרפין יש דרכי טיפול אחרות). יש להבחין בין מעי רגיש של מעיים עצלות ובין מעי רגיש בו יש כיווץ ספונטני של המעי שמונע את הוצאת הגזים. אני אדבר על המקרה השני כי זה המקרה שהיה לי (במקרה ה1 הטיפול הוא בעיקר תזונה, ספורט,פשתן שמגביר פעילות מעיים,חיידקים טובים-תקנו עם ריכוז חיידקים הגבוה ביותר שתמצאו, יובסילקס- מספר הטיפות צריך להיות כך שתהיה יציאה טובה , לא שלשול- מעין ניסוי וטעייה). הלכתי לטיפול קולון הידרותרפיה (ניקוי המעי הגס ) שם אובחנתי בבעייתי. הניקוי מאוד עוזר ומשחרר את החסימה . אך לא די בכך- יש לשנות תזונה- לא לאכול מתוק כלל, לאכול שיבולת שועל שהורתחה עם חלב סויה/ מים על אש נמוכה (לאחר מכן יש לשתות), לאכול פחמימות עם ירקות או חלבונים עם ירקות - לא שניהם יחד. לאכול פירות וירקות- תפוח ירוק, גזר, סלק, שומר (מאוד עוזר), דלעת,מלפפון, עלים. יש להימנע מפירות מתוקים כגון אבטיח, אפרסק וכו' ויש להימנע מירקות שעושים גזים כגון כרוב, חציל, קולורבי ומקטניות. יש לאכול כל 3 שעות כאשר לשתות יהיה שעה וחצי לאחר ארוחה או רבע שעה לפני ארוחה. מבחינת שתייה כדאי לשתות תה שומר או תה קמומיל, נענע, להימנע מקפאין, חלב. הרגעת המעי יכול להיות עם טיפות נושפה של ד"ר אנדרסון, משקה אלוורה ישקם את רירית המעי. יש לקחת חיידקים טובים (מעל 5 ביליון יותר טוב),תוסיפו פשתן טחון לשיבולת שועל או לסלט, יש לעשות ספורט אני ממליצה ספורט שעובד על נשימה ורוגע כמו פילאטיס, יוגה, אני אישית התחלתי לעשות פיתוח קול להעמקת הנשימה. כוון שאובחנתי בגזים שנובעים גם מהפטרייה קנדידה אז הטיפול זה שמן אורגנו, תזונה(לא מתוק) וחיידקים (אל תקחו מי כסף כי יש בזה סיכון לשינוי צבע עור בצורה בלתי הפיכה). שימו לב למה עושה לכם גזים, תהיו מודעים ותמנעו מאותו מאכל עד שתבריאו. אני חושבת שמעי רגיש מעיד על צורך בשינוי אז תכתבו לכם מה אתם רוצים להשיג באותו שנה ותתעקשו ותפעלו עכשיו כי אם לא עכשיו אז אימתי. שה' ישלח לכולנו רפואה שלמה רפואת הנפש ורפואת הגוף.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול