התמכרות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

02/10/2010 | 16:41 | מאת: נעמה

שלום, אני סטודנטית לרופאה, קצת מיואשת וקצת מתביישתץ הגעתי למצב שכבר שנה אני משתמשת בנרות גליצרין, התחיל מנר אחד והיום מדובר על 3 נרות-בעיקר בבוקר. לאחר כל נר יש יציאה לא שלמה. יש לציין שלפני כן היציאות היו רק בשעות הבוקר לאחר הקפה. אני מפחדת שאין דרך חזרה, וגם אם כן האם הדבר אומר שתיהיה יציאה רק פעם בכמה ימים? ברור שאני אוכלת נכון ועושה ספורט, ואני לא רוצה להשתמש במשלשלים במקום. מה הדרך הנכונה להפסיק עם השימוש בנרות, ועדיין לשמור על יציאות...

נעמה שלום 1. גליצרין אינו ממכר. התופעה היא TOLERANCE \ TACHYPHYLAXIS ולא ADDICTION 2. גליצרין הנו משלשל אוסמוטי ולא סתם "נר" 3. נסי לרדת בהדרגה במינון הנרות תוך העלאה מקבילה בצריכת הסיבים התזונתיים. חכי בסבלנות ותני למערכת העיכול זמן "להשתחרר" מהשפעת הגליצרין

17/10/2010 | 16:05 | מאת: רונית

בתור אחת ששנים רבות סובלת מעצירות כרונית, אני יכולה להגיד לך ששימוש במשלשלים האלה (גליצרין) פוגע - הוא גורם לתלות ומרגיל את מערכת העיכול להיות עצלה. אני מציעה לך להשתמש בתחליפים הבאים: חיידקים פרוביוטיים (חיידקי אסידופילוס שרוכשים בכל בית מרקחת וחנויות טבע), שמן זית (לערבב כף בכוס מים ולשתות פעמיים ביום -זה משמן את צינור העיכול וגורם ליציאה קלה)וכמו כן פירות יבשים. יש מרקחת של פירות יבשים שמאוד עוזרת - תחפשי באינטרנט. בהצלחה.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול