עצירות כרונית, בטן נפוחה, גזים כו'

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

01/10/2010 | 04:35 | מאת: סיגל

שלום, אני בת 25, מאז ומתמיד סבלתי מעצירות/ מחוסר יציאות. ב3 שנים האחרונות התחילו אצלי כל מיני תופעות של בטן נפוחה וכאבים ברום הבטן(שגם לאחר יציאה עוד קיימים) המלווה בקושי של יציאת גזים, לרוב עצירות ולעיתים רחוקות בשלשולים. הכוונה בעצירות זה שאני מרגישה צורך להכנס לשירותים אך הצואה לא בשלה בשביל לצאת החוצה.. ומדובר בימים לא בשעות עד שהכאבים מחמירים ורק גליצירין עוזר ליציאה(התמכרתי לגליצרין), לפעמים בעזרת מסאז'ים הצואה יוצאת אך התחושה של חוסר התרוקנות מלאה. לאחר בדיקות מצאו אצלי את החיידק הליקובקטור טיפלתי בו והבדיקה האחרונה נמצאה תקינה אך עדיין הכאבים ישנם, לפני כשנתיים הופיעה פיסורה שכל פעם הולכת וחוזרת (הופיעה כ4 פעמים וכל פעם אני מטפלת בה). לפני כמעט שנה הופיעו גם טחורים מדממים ומאז כל פעם שאני נכנסת לשירותים וקצת מתאמצת פי הטבעת מתנפח כמו בלון ומקשה על יציאת הצואה.אני סובלת באופן יומיומי מתופעות אלו והתייאשתי מלחפש פתרונות (ניסיתי כבר מס' דברים ללא הועיל כמו שינוי תזונה+פעילות גופנית, נורמלקס, פרוביוטיק, שתיית כלורופיל, טיפולים משלימים וכו'), רופא הגסטרו שלי טוען שמדובר בגזים כלואים ומעי רגיז והביא לי קונוטל לטיפול. שמעתי שטיפול הידרותרפיה= שטיפות מעי הגס יכול מאוד לעזור כיוון שטיפול זה מוציא את כל הפסולת הדבוקה בדפני המעי ומאפשר פעילות מעי תקינה, האם זה מומלץ? אשמח לקבל עזרה... כי אי- אפשר לנהל כך חיים קינים

סיגל שלום עלייך לעבור בירור פיזיולוגי של הסיבות לעצירות ותופעות ממערכת העיכול העליונה לגבי הידרותרפיה - אין מספיק מידע רפואי לגבי יעילות ובטיחות. הפסולת אינה דבוקה ואינה קשורה לפעילות המעי שאם לא כן - המין האנושי היה נכחד הרבה לפני פיתוח שיטות אלו

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול