בעיה בקיבה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

05/05/2010 | 09:15 | מאת: חני

יש לי כשבוע עצירות ובנוסף לזה גם בחילות,הבטן העליונה וגם התחתונה מאוד קשה וגם כאבים נורא חזקים והבטן גם נפוחה למרות שאני לא אוכלת הרבה האם בחילות יכולות להיות גם כתוצאה מעצירות?ומה שמוזר ירקות לא עושות לי טוב לקיבה אני מרגישה שהקיבה מתנפחת לאחר שאני אוכל ירקות וגם כאבים חזקים. בעיקרון אין לי יציאות כל יום, בין פעמיים לשלוש בשבוע. יש לי כאבים חזקים בבטן יומיים בחודש מסויימים וכל החודש יותר טוב,יש מצבים שגם מים אני לא יכולה לשתות גם הם גורמים לי להתנפחות וכאבים מה עליי לעשות? תודה ויום טוב!

חני שלום בהחלט יכול להיות קשר בין תפקוד לקוי של הקיבה ועצירות קשה. ככל הנראה קיים רפלקס מעכב מהמעי הגס לקיבה המעט את התרוקנותה במצבים בהם המעי הגס איטי. כמובן שיש לבדוק מה מקור כאב הבטן שלך כולל בצוע בדיקת גסטרוסקופיה \ תבחין נשימה להליקובקטר שאף הוא יכול ליצור תסמינים של כאב ונפיחות (דיספפסיה)

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול