טיפול לשטיפת מעיים.

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

04/05/2010 | 21:56 | מאת: שרית

אשמח לשמוע את דעתך על טיפול בקולון הידרותרפיה . הבנתי שמדובר בשטיפה של המעיים אשר מסירים בכך פסולת ושאריות מהמעיים וזה פותר בעיות עצירות, נפיחות, גזים. האם השיטה הזו מוכרת ובטוחה או שמדובר בגימיק ובדרך של מרכזים למינהם לעשות כסף? אם השיטה טובה אז האם היא באמת נותנת מענה לעצירות ונפיחות, ובכלל מה יתרונותיה ואיכן הכי בטוח לעשות את הטיפול הזה? ושאלה אחרונה, מה ההבדל בין הטיפול הזה לבין חוקן? האם גם חוקו פותר בעיות נפיחות ועצירות? איכן ניתן לבצע חוקן? האם ניתן בבית חולים? והאם חוקן או טיפול בקולון הידרותרפיה יכולים גם להזיק? סליחה על השאלה המורכבת- אסכם- מהם מיתרונות והחסרונות הן של חוקן והן של הטיפול בקולון הידרותרפיה? איכן ניתן לבצעם והאם הם אכן תורמים או שהם סוג שדל גימיק והאם הם יכולים גם להזיק? באיזה תדירות מותר לבצעם? תודה

שרית שלום מעט מאד ספרות מבוססת כדי לתמוך בטכניקה זו. על בסיס הנתונים הקטן הקיים, קיימת מחלוקת בעולם הרפואי לגבי היעילות והבטיחות של הידרותרפיה קולונית. הסיכונים: התנקבות המעי \ הרעלת מים \ החדרת זיהומים. קיימים דיווחים בודדים על יעילות הן בעצירות והן באי שליטה על סוגר פי הטבעת. אך הסדרות קטנות וכמות המים היתה מינימלית - עד 1 ליטר למנה. בטכניקות הרגילות של שטיפות קולוניות מכניסים 50-60 ליטר נוזל עם\ללא קפה\תמציות צמחים. לגבי האגדות על "ניקוי רעלים" - אין בכך הגיון פיזיולוגי. למעשה שיטת השטיפה יכולה לגרום לפיזור ה"רעלים" בכך שכמות המים המוחדרת מפרקת את המסה הצואתית המוצקה ומפזרת אותה שוב דבר הגורם למגע טוב יותר עם דופן המעי, אך גם לכך אין הוכחות מדעיות. לגבי חוקנים - הם בד"כ בטוחים במנון הגיוני. הסכנות הנן התנקבות החלחולת (משמוש לא נכון) והיפרפוספטמיה עם פגיעה כלייתית. פעילותם מקומית על המעי הגס השמאלי בלבד ולא על כל המעי.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול